Dumitru Modrea: „Am primit o nominalizare de mare importanţă”

254

modreaDumitru Modrea, viceprimarul comunei Turcineşti a fost ales vineri 18 februarie preşedinte executiv al filialei Gorj a Asociaţiei Clubul Investitorilor 01 din România, al cărui preşedinte executiv este profesor universitar doctor Vasile Dumbravă.

La adunarea care a avut loc în sala Maură a Prefecturii Gorj a fost prezentă elita politică şi administrativă a Gorjului, consilieri judeţeni, primari şi viceprimari, oameni de afaceri, care au abordat o temă generoasă, aceea a dezvoltării afacerilor în judeţul Gorj, cu sprijinul instituţiilor financiar-bancare, şi accesarea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Dumitru Modrea a avut amabilitatea să ne declare: „în primul rând,vreau să le mulţumesc celor care m-au desemnat în această funcţie, unde criteriile au fost altele decât politica. Respect investiţia de încredere a parlamentarilor de Gorj, a directorilor deconcentratelor, a administraţiei judeţene şi a celei din minerit, pentru că toţi suntem preocupaţi să trecem cu bine peste criză şi să aducem în Gorj investitorii români şi străini, capabili să aducă o nouă şansă pentru noi toţi”.

Modrea a mai vorbit despre faptul că reprezentanţii organismului austriac au sosit la Târgu-Jiu la încheierea adunării în sine, iar cei francezi au rămas la Bucureşti din cauza unor probleme de transport aerian. Viceprimarul de la Turcineşti vrea să se implice direct în dirijarea fondurilor europene către infrastructura Gorjului şi a amintit că este promotorul unui proiect economic derulat prin Universitatea Titu Maiorescu.

Nu ne îndoim de faptul că acest proiect are o importantă contribuţie şi profesorul Ion Pârgaru, fost deputat de Gorj şi fost reprezentant al României în relaţiile comerciale cu Statele Unite, acel demnitar român care nu s-a sfiit să le vorbească americanilor de republica de la Tismana pentru a da greutate acestui important centru turistic al Gorjului.

Dumitru Modrea spune că pe 24 februarie va fi prezent la o întâlnire de lucru la Centrul Naţional de Afaceri de pe lângă Casa de Comerţ şi Industrie a României, unde vor pune la punct, împreună cu o delegaţie portugheză, strategii de accesare a fondurilor europene, prilej pentru noul preşedinte executiv al Asociaţiei Clubul Investitorilor 01 din Gorj să-i determine pe portughezi să investească cu încredere în acest judeţ.

Dumitru Modrea s-a angajat să promoveze un climat nou şi de încredere în zona afacerilor şi să propună modalităţi de limitare a demersurilor democratice al căror volum îi sperie pe investitori. Modrea ne-a spus: „fiecare investitor care doreşte să facă o afacere în Gorj va beneficia de cele mai bune consilieri în domeniu. Am în acest sens asigurările preşedintelui de onoare al asociaţiei noastre, prefectul Liviu Andrei, şi colaborarea declarată a Consiliului Judeţean Gorj, care ne va sprijini, acordându-ne ajutor calificat prin intermediul funcţionarilor specializaţi. Sper să ne ridicăm prin investiţii la nivelul economic de prosperitate pe care ni-l dorim cu toţii”.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here