Dumitru Modrea: “Am convingerea că delegaţii liberalilor din judeţul Gorj mă vor vota ca preşedinte”

352

modrea (1)Dumitru Modrea, viceprimarul comunei Turcineşti, şi-a depus candidatura pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL după ce a înţeles că niciunul din ceilalţi trei candidaţi nu puteau asigura unitatea partidului şi creşterea competitivităţii politice la nivel local şi judeţean.

Reporter: Aţi intrat într-o luptă cu multe necunoscute, venind mai târziu, după ce Angheloiu, Popescu şi Navlea făcuseră deja vechime în turneele preelectorale. Ce aveţi de gând?

Dumitru Modrea: PNL se află la o răscruce a existenţei sale, deşi zestrea electorală agonisită de liberali, pe timpul preşedinţiei deputatului Morega, este una bunişoară. Nu suntem pe primul loc, dar nici n-am rămas de căruţă. Până să intru în cursă am urmărit campania celorlalţi colegi ai mei şi n-am putut accepta unele ieşiri publice lipsite de fair-play, atacuri la persoană şi lipsa dezbaterii pe problemele care îi interesează pe liberalii din judeţ. În plus au apărut tot felul de informaţii despre aranjamentele de culise pe care eu le consider total neserioase şi sunt folosite pentru a masca lipsa de performanţă a unor liberali care îşi simt poziţiile ameninţate.

Rep.: Vă cunoaşteţi îndeajuns de bine colegii de la care aşteptaţi un vot? Ei vă cunosc pe dumneavoastră?

D.M.: Eu zic că da, deşi am observat că unii lideri zonali s-au grăbit să dea publicităţii persoana pe care o susţin, iar susţinerile îi vizează pe Angheloiu şi pe Dian Popescu, aspect asupra căruia îmi arăt dezacordul ferm, întrucât prin aceste manevre se încalcă statutul. Tactica mea electorală este să mă adresez direct delegaţilor, să le expun ideile şi programul meu şi nu să-i manipulez prin intermediul unor centre de influenţă. Grav şi chiar dureros pentru mine e că au încercat să mă împiedice să-i văd pe delegaţi, dar a fost o primă probă de tenacitate şi am învins aceste atitudini. Dacă vor rămâne delegaţi cu care nu reuşesc să vorbesc până la conferinţă, sper că îi voi convinge sâmbătă prin discursul meu. Pe mine mă interesează să nu ajungem în stadiul de “gaşcă” şi nici în cel de tensiune şi să fim prieteni, să avem încredere unii în alţii, să facem echipă.

Rep.: Observ că aţi luat foarte în serios această campanie?

D.M.: Sunt obligat s-o fac. În Gorj liberalii au merite istorice, şi ca să nu ajungem să vorbim din amintiri trebuie să creăm echipe, să promovăm oameni valoroşi nu clientela susţinătoare a unui şef oarecare. Dacă voi fi ales preşedinte al organizaţiei judeţene voi milita pentru validarea în teritoriu a tuturor deciziilor luate la nivel judeţean. În felul acesta se vor consolida relaţiile de vecinătate, se pot negocia reprezentanţii pentru alegeri şi se poate dispersa puterea către teritoriu.

Rep.: Nu vi se pare prea laborios mecanismul pe care îl susţineţi? Aveţi o echipă?

D.M.: Nu vin în alegeri cu o echipă pe care s-o plătesc politic după ce ajung preşedinte. Echipa va fi aceea pe care o vor vota delegaţii liberali, cu precizarea că le cer să voteze liber, nu pe centre de influenţă. Biroul trebuie să fie o structură managerială bazată pe competenţele individuale ale membrilor săi şi nu o grupare loială preşedintelui. Dacă ne bazăm numai pe loialitate neglijând competenţa, o să ne întrebăm de ce nu avem performanţe electorale într-o zonă sau alta.

Rep.: Cum veţi soluţiona această problemă?

D.M.: Programul meu politic se bazează pe o mai bună comunicare, pe o organizare eficientă şi pe identificarea şi utilizarea surselor de finanţare a proiectelor noastre politice. Am convingerea că delegaţii liberali din judeţul Gorj mă vor vota ca preşedinte, că vor vota oameni competenţi în diverse domenii de activitate optând pentru o politică justă. Repet ce am mai spus, eu nu voi conduce partidul spre alianţe cu stânga sau cu dreapta, fiindcă acestea nu sunt performanţe ci conjuncturi. Eu voi conduce partidul la victorie în Gorj fiindcă acum este momentul . Alianţele vor veni după alegeri şi vor fi negociate la sânge.

Rep.: Cum veţi reuşi?

D.M.: Am un plan. Voi mandata conducerile organizaţiilor locale să-şi facă temele la ele acasă, să-şi desemneze cei mai buni oameni şi dacă nu-i au să încerce să-i aducă în barca PNL. La nivelul organizaţiei judeţene se va munci pe brânci ca să dezvoltăm structura care ne lipseşte. Trebuie să punem presiune pe guvernare şi trebuie să lămurim lumea că n-o facem de amorul artei, trebuie să pregătim grupul de specialişti pe care să-i punem în funcţie în caz de victorie sau după negocierea alianţelor. Trebuie să asigurăm asistenţă administrativă şi legislativă celor care vor intra în pâine în 2012. Trebuie să le spunem adevărul verde în faţă şi să folosim eficient ceea ce avem ca resursă umană. Am multe de făcut, pentru că multe au rămas nefăcute. Am planuri şi pentru liberalii care vor pierde funcţiile pentru că alegerile din 2012 vor fi cele mai grele alegeri din istoria noastră post decembristă.

Rep.: Credeţi că aveţi timp pentru toate?

D.M.: Am 52 ani, am fost cadru didactic, om de afaceri, sunt instruit în munca cu oamenii. Acum sunt om politic şi îmi doresc din acest punct de vedere să fiu util colegilor mei, cei care trebuie să mă şi voteze ca preşedinte al PNL Gorj. Ei sunt averea şi timpul meu! Voi uita toate animozităţile şi discordiile din campania electorală pentru că vreau să fim un partid unit, implicit un partid mare care poate oferi tuturor liberalilor din judeţ satisfacţia lucrului bine făcut şi a importanţei politice.

Rep: Cine va face aprecierea preşedintelui PNL şi când?

D.M:. Aprecierea o face electoratul la alegeri şi de aceea organizaţia PNL trebuie să treacă imediat la treabă iar Dumitru Modrea şi colegii lui liberali, dacă nu depăşesc rezultatele lui Morega, pleacă a doua zi lăsând locul altora mai buni. Până atunci prin comunicare vom elimina toate lacunele, chiar dacă ne vom război între noi pentru binele tuturor.

A consemnat Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here