Dumitrescu şi Rujan, demişi de Ponta

430

Premierul Ponta a demis din funcţie 46 inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG, aceştia primind preaviz de 30 zile. Printre aceştia se află şi doi inspectori de la Gorj, fostul subprefect Constantin Dumitrescu şi Cristinel Rujan, fost secretar general adjunct în Ministerul Educaţiei.

Deciziile de eliberare din funcţie a celor 46 au fost semnate miercuri de premier. Toţi aceştia au primit un preaviz de 30 zile, termen la finalul căruia sunt obligaţi să părăsească postul de inspector guvernamental. Dumitrescu a fost subprefect în perioada în care la guvernare s-a aflat Călin Popescu Tăriceanu. Cristinel Rujan este fost secretar general adjunct în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, tot în Guvernul Tăriceanu.
Gorjul l-a mai avut inspector guvernamental şi pe Victor Banţa, care a renunţat însă de bunăvoie la funcţie, pentru că i s-a promis de către Dian Popescu funcţia de vicepreşedinte la CJ Gorj.
În urmă cu o lună, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că vor fi disponibilizaţi angajaţi din zece ministere, între care şi SGG, prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here