Dumitra, punctul de începere a lucrărilor la Hidrocentrala Bumbeşti-Livezeni

195

Lucrările de punere în funcţiune a Hidrocentralei Bumbeşti-Livezeni care au fost abandonate în urmă cu 2 ani de zile, vor fi reluate în perioada imediat următoare. O analiză destul de amănunţită s-a realizat în acest caz analizându-se practic de la începuturile investiţiilor de pe Jiu până la momentul prezent. Administratorul Remus Borza dar şi constructorii acestei investiţii au hotărât ca în punctul de la Dumitra să înceapă lucrările.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire la nivelul Hidroelectricii la care au participat autorităţile judeţene şi reprezentanţii unităţilor implicate în proiect. “Săptămâna trecută, la sfârşitul săptămânii, a avut loc un comandament la nivelul Hidroelectrica, privind punerea în funcţiune a investiţiilor începute şi cu un grad avansat în execuţie, dar abandonate de vreo doi ani. Este vorba de investiţia privind realizarea hidrocentralei de la Bumbeşti-Livezeni. Acolo au fost prezenţi administratorul judiciar Remus Borza, dar şi constructorii acestei investiţii respectiv ROMELECTRO HIDROCONSTRUCŢIA unde împreună cu prefectul am participat, şi am scos în evidenţă faptul că investiţia trebuie reluată, întrucât pe de o parte dacă se gândeşte cineva să o conserve, creşte artificial valoarea investiţiei, repornirea după conservare înseamnă cheltuieli în plus şi o conservare, cât ar fi ea de bine făcută la finalitatea ei, o să aibă şi surprize de cabluri electrice, de fier care fac obiectul tentaţiilor celor care sunt interesaţi de a devasta asemenea investiţii”, a declarat, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Întâlnire clară şi precisă
Întâlnirea dintre autorităţile judeţene şi reprezentanţii unităţilor implicate în proiect a avut temă foarte clară: ce se întâmplă cu investiţia de la Bumbeşti- Livezeni? Finalitatea a fost următoarea: administratorul Remus Borza, în urma analizei făcute, a decis că trebuie începută investiţia. S-a făcut o prioritizare foarte clară, astfel încât decizia a fost luată, ca în punctul de la Dumitra să înceapă lucrările. “Pe 31 octombrie se va întruni Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), care va analiza şi va stabili şi măsurile legate de întârzierea, neexecutarea lucrărilor, pierderile. Decizia de începere a lucrărilor îi aparţine administratorului, cu un termen de punere în funcţiune la sfârşitul anului 2013. Cert este că avem zic eu şansa de a continua investiţia, de a preveni degradarea lucrărilor şi nu în ultimul rând de menţinerea locurilor de muncă din cadrul Hidroconstrucţiei. După cum bine ştiţi s-au început măsurile de trimitere în şomaj tehnic a 500-600 de oameni. Aceste locuri de muncă vor fi în momentul de faţă asigurate”, a mai precizat Călinoiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here