Dulciurile, mai scumpe cu 25%

1196

Analiştii anunţă majorări de preturi de până la 25% în industria dulciurilor. Pentru a face faţă scumpirilor materiei prime, comercianții și producătorii recurg şi la alte practici: reduc cantitățile, orele de program sau folosesc cât mai puțin utilajele speciale.

Acum, dulciurile sunt cu 25% mai scumpe decât anul trecut. Conform producătorilor, acestea s-ar putea scumpi şi mai mult până la sfârşitul anului, tot cu 25%.

Concret, dacă anul trecut o felie de tort de 100-150 de grame costa 20 de lei, acum, iubitorii de dulciuri trebuie să scoată din buzunar 25 de lei, iar la finalul anului s-ar putea să o găseasca la preţul de 30 de lei.

Așa că românii își mai pun pofta-n cui și se văd nevoiți să le cumpere tot mai rar, mai mult la ocazii speciale.

Materia primă pentru dulciuri s-a scumpit cel mai mult. Potrivit datelor INS, zahărul şi uleiul sunt, pracic, cu 50% mai scumpe, iar pentru făină şi unt, preţurile au crescut cu 34 şi, respectiv, 35 la sută.  (Antena 3 CNN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.