Duelul ultimelor clasate

379

Minerul Motru joacă astăzi în derby-ul durerii întâlnind în deplasare pe UTA, ocupanta pentultimului loc din seria a 2-a a ligii secunde.

Fără a mai avea șanse de a evita retrogradarea, doar matematica fiind încă de partea motrenilor, Minerul trebuie să-și joace meciurile din actuala stagiune gândindu-se mai mult la ceea ce va avea de făcut din vară. După corecția primită de la CS U Craiova în etapa trecută și evoluția lamentabilă a jucătorilor săi, antrenorul Gabi Zahiu este extrem de acid la adresa celor pe care-i are sub îndrumare: „Sper să nu mai continue blazarea asta. Mulţi nu merită să joace fotbal. Nu au șapte ani de fotbal, nu cei șapte ani de acasă. Sunt sub impresia ultimului meci, când m-am simţit jignit şi umilit. Mă doare să văd că echipa mea nu are reacţie, să văd cum stăm şi nu facem nimic pentru a juca fotbal. Nu-i înţeleg deloc pe jucători”, a declarat antrenorul celor de la Minerul Motru.

Speranțe de doi bani
Chiar dacă recunoaște că în ecuația salvării de la retrogradare nu mai poate fi vorba de un rezultat favorabil, Gabi Zahiu speră ca măcar pentru statistici să se poată lupta. „Niciun meci nu seamănă cu altul. Să vedem cât de mult pot să-i capacitez, acum îşi dau dovada de caracter. Forţat de împrejurări, le mai dau o şansă. Nu merg să ne apărăm, mergem să jucăm. Dacă luăm patru asta e, dar nu ne ducem să ne băgăm autocarul în poartă. Singurul meci în care nu am avut ocazii a fost la Craiova. Orice punct se pune, dar nu ne mai facem calcule”, recunoaște tehnicianul echipei motrene.

clsLoviți și de ghinion
Lotul Minerului este unul subțire din toate punctele de vedere, însă pentru partida de la Arad Gabi Zahiu o vede înjumătățită de accidentări. Pe lângă problemele mai vechi, încă doi jucători importanți au fost nevoiți să declare forfait: „Am mai pierdut doi jucători importanţi. Daniel Popescu are fractură la deget mic de la mâna dreaptă. Trifu s-a ales şi el cu o contuzie intercostală. Am 7 titulari accidentaţi, aşa ghinion nu mi-a fost dat să trăiesc. Nu pot miza pe: Rada, Stanciu, Popescu, Şoo, Laurenţiu, Trifu, Neacşu”, se plânge Gabi Zahiu, care la Arad va fi destul de stingher pe banca de rezerve.

Liga a 2-a, seria a 2-a, programul etapei a XIX-a:
Gloria Bistrița – Universitatea Craiova
CS Mioveni – Metalul Reșița
CSM Râmnicu Vâlcea – ASA Târgu Mureș
FC Bihor – Olimpia Satu Mare
FC Olt – CS U Craiova
UTA – Minerul Motru
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here