Duelul Olteniei

369

Cu sacii în desagă, în ceea ce privește îndeplinirea obiectivului, dar cu mari probleme ce se anunță pentru viitorul clubului, Pandurii caută să demonstreze că este cea mai în formă echipă a Olteniei.

Pentru pandurii lui Edi Iordănescu veștile de la sfârșitul săptămânii au căzut ca niște lovituri de tun. Echipa nu va mai primi finanțare din partea CEO, complexul care în ultimii ani a susținut activitatea sportivă în Gorj. Ceea ce s-a întâmplat deja la echipa de baschet, unde jucătorii au refuzat să se prezinte la un joc și există riscul ca toți baschetbaliștii de valoare să părăsească echipa târgujiană, i-a pus, cu siguranță, pe gânduri și pe fotbaliști, însă aceștia mai au un sprijin din partea televiziunilor, care încă mai pompează bani frumoși, bani care pot fi colacul de salvare pentru moment pentru Pandurii.

Ambiție și orgoliu
Duelurile dintre Pandurii și echipele Craiovei s-au desfășurat de fiecare dată sub semnul ambiției de a demonstra cine deține supremația în Oltenia. Dacă la nivel de performanță all time Craiova are în palmares titluri și milioane de fani în toată țara, ultimii ani au fost mai prolifici pentru gorjeni, care au punctat și la nivel internațional. Fără a putea face schimb de poziții în acest sezon, Craiova fiind aproape condamnată să rămână sub linia play-off-ului, cele două echipe vor continua această luptă a orgoliilor. Pandurii a remizat în tur, la Craiova, și vrea acum o victorie care să o ajute și în play-off. CSU Craiova a început și ea sezonul de primăvară cu un succes și așteaptă un posibil forfait al unei echipe din primele 6 pentru a putea să se înscrie în Europa League și de pe locul 7, dacă va reuși să-l obțină la finalul sezonului.
Edi Iordănescu vede în echipa craioveană un adversar de temut: “CSU vine după o victorie, mai ales maniera în care a fost obținută impresionează. În 10 oameni au avut controlul total al meciului, fizic, tactic, au avut marile ocazii. A fost o singură echipă pe teren.
CSU a fost determinată, bine pregătită fizic, a alergat, și-a creat ocazii. Vor veni motivați, nu mai au nimic de pierdut. Probabil au ambiție și orgoliu de a arăta că puteau fi și ei în play-off”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Pandurii Târgu Jiu – CSU Craiova
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 18:00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasiljevic, Săpunaru, Acsinte – Ropotan, Răuță – Antal, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
CSU Craiova: Straton – Dumitraș, Iliev, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu – Ivan, Măzărache, Băluță – Rocha. Antrenor: Victor Naicu.

Probleme de lot în ambele tabere
Pandurii va începe meciul cu CSU Craiova fără doi dintre titularii de la Târgu Mureș. Mrzljak și Vasco sunt suspendați, însă Edi Iordănescu mai invocă și accidentări care îi dau planurile peste cap: “Avem probleme mari, doi accidentați și doi suspendați. Mă aștept la un meci mai greu decât cel de la ASA. Trebuie să surprindem. CSU are multă calitate individuală, are jucători care pot face diferența, speculează bine spațiile. Trebuie să fim atenți, să nu ne pierdem concentrarea, să nu ne dezechilibrăm”, a declarat tehnicianul gorjenilor, care nu se va baza nici pe Bunoza o vreme, până când acesta se va pune la punct cu pregătirea fizică. Hora este incert după intrarea lui Stăncioiu, iar Droppa și Erico au și ei în continuare probleme care-l împiedică pe Edi Iordănescu să se bazeze pe ei 100%.
Tot doi jucători suspendați are și echipa din Bănie la acest meci, Madson a fost eliminat în ultima partidă, iar Bancu a atins “cota 4” la cartonașele galbene.

Cu cine vor ține severinenii?
Având experiența acestui sezon, când la meciurile de pe teren propriu cu Steaua și Dinamo, Pandurii s-a simțit ca în deplasare, oficialii gorjenilor se așteaptă ca și acum să aibă parte de o situație asemănătoare: “Mă aștept ca mai mulți suporteri să încurajeze CSU, dar asta este situația… Nu este ușor, dar ne-am împăcat deja cu asta. Nu îmi cade bine. Dar, asta este, fiecare simpatizează cu cine vrea. Craiova este o echipă iubită. Nu este plăcut, este frustrant să joci acasă și să te simți ca în deplasare, să îți fie ostil stadionul. Așa a fost cu Steaua și Dinamo, ne-am obișnuit”, a declarat Edi Iordănescu.

mogosanu“Importante pentru mine sunt rezultatul și jocul echipei în partida de la Severin. Ne dorim să obținem cât mai multe puncte, iar acum toți suntem focusați pe meciul cu Pandurii. Am studiat adversarul, cum sunt convins că și ei au informații despre noi. Pandurii au un lot omogen, bun valoric, cu multe automatisme, formează o echipă bună pe care o respectăm. Absența lui Hora, golgheterul la zi al campionatului, reprezintă un avantaj, dar Pandurii au un lot suficient de echilibrat, astfel încât au înlocuitor. Lui Edi Iordănescu îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase, dar nu ne țin de cald, important este să ne prezentăm într-o formă bună la ora jocului. Să găsim un echilibru perfect între atac și apărare“, Daniel Mogoșanu, director tehnic CSU Craiova.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here