Duel cu campionii

320

Energia Rovinari se află la două victorii de play-off, una fiind deja acontată întâlnind Farul, însă pentru cea de-a doua gorjenii au de tras, adversarii din ultimele runde ale sezonului regulat fiind foarte puternici, iar primul dintre aceștia este Asesoft Ploiești.

În tur, Energia a fost foarte aproape de o surpriză, gorjenii au fost mult timp în avantaj pe tabelă, dar au pierdut în secundele de final cu 84-82. Asesoft a avut în acest sezon evoluții fluctuante în campionat, așa că Florin Nini speră să reușească surpriza și Energia să învingă: „Cu Asesoft trebuie să ne facem jocul nostru. Este o echipă puternică, are cel mai experimentat lot, chiar dacă este unul cu evoluții fluctuante. Este o echipă cu jucători mult mai experimentați și mai valoroși decât ai noștri, însă eu zic că miza meciului trebuie să fie jocul de echipă și apărarea. În fața unei echipe ca Asesoft nu poți gândi să câștigi dacă nu ai o apărare ermetică și dacă nu ai un procentaj foarte bun la recuperări. Este o echipă care are trei jucători deosebit de buni sub panou, pe Lee, Tica și Burlacu, au și exteriori penetranți, chiar dacă nu mai sunt cei de la începutul sezonului. E un meci deschis oricărui rezultat. Eu îmi doresc și sunt sigur că meciul de acasă și presiunea pe care publicul nostru o poate pune poate constitui un avantaj pentru noi, dar asta doar dacă noi ne facem jocul nostru. Dacă acesta va funcționa, cu siguranță putem ieși învingători din această confruntare”, a declarat antrenorul Energiei.
Partida dintre Energia Rovinari și Asesoft Ploiești se dispută astăzi, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00, confruntarea fiind transmisă în direct pe micul ecran de Digi Sport.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here