Dublu eveniment la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”

475

Sfârșit de săptămână încărcat pentru Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Ziua Bolilor Rare, precum și Ziua Porților Deschise au fost cele două evenimente desfășurate la această școală, zilele trecute.

Ziua de 29 februarie a fost aleasă să reprezinte Ziua Bolilor Rare. La nivelul județului nostru a luat ființă Asociația „High Hopes”, prin președinte Nicoleta Stoica, care are ca scop prevenirea marginalizării sociale a persoanelor cu deficiențe motorii și euromotorii.
Pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la bolile rare, Nicoleta Stoica preşedintele Asociaţiei „High Hopes” şi-a propus să desfăşoare o campanie în acest scop şi la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.
ziua portilor deschise 2Președinta acestei Asociații și-a propus prin desfăşurarea acestei campanii să faciliteze incluziunea socială în şcoală, deoarece consideră că locul persoanelor cu nevoi speciale este în societate.
Nicoleta Stoica le-a vorbit elevilor despre problemele persoanelor cu dizabilităţi, ulterior fiindu-le proiectat un film pentru a înţelege mai bine despre cum ar trebui privite aceste persoane, despre atenţia pe care ar trebui să le-o acordăm, pentru a se putea dezvolta frumos și a se integra în societate mai uşor.
După vizionarea filmului, cei mici au înţeles mai uşor termenul de „persoane cu dizabilități”, au descoperit o parte din obstacolele cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale şi pornind de la personajele din film, elevii au fost întrebaţi ce calități și defecte au descoperit la personajul principal. asoc. High Hopes 2Acţiunea desfăşurată în şcoală cu rol de informare, de sensibilizare în rândul elevilor privind bolile rare, s-a încheiat prin transmiterea de către elevi, a unor mesaje, persoanelor cu dizabilităţi.
”Ziua Porților Deschise”, la clasa pregătitoare
Un alt eveniment important desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”, a fost și “Ziua Porţilor Deschise’’, pentru cei curioși să viziteze școala, dar să afle și informaţii despre ce înseamnă clasa pregătitoare. Cadrele didactice care s-au aflat sâmbătă la școală, destul de primitoare, s-au bucurat de vizita micuților, care însoțiți de părinți, au călcat pentru prima asociatia High Hopes 1dată pragul școlii. Copiii, dar și părinții acestora s-au familiarizat cu spațiul școlii fiind conduși să vadă sălile de clasă, biblioteca școlii, sala de sport, dar și cabinetul de informatică. Micuții, impresionați de locul necunoscut lor, dar curioși din fire, au cercetat cu atenție lucrurile care li s-au părut lor mai atractive.
Părinților, aflați sâmbătă în vizită la școală, li s-a prezentat de către cadrele didactice oferta pentru clasa pregătitoare. De asemenea, ei au aflat și despre modul cum se face înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here