Dublu amor cu iz de crimă pentru o minoră

412
candeaCrimă din gelozie. Aşa se poate explica în doar câteva cuvinte gestul lui Marius Agache din Târgu-Jiu, tânărul de doar 19 ani, care cu două lovituri de cuţit şi-a ucis rivalul care lupta şi el pentru dragostea aceleiaşi fete. Corpul bărbatului de 29 de ani, dat iniţial în urmărire naţională, a fost depistat îngropat, scalpul lui fiind găsit devorat de câini. Făptaşul, Marisu Agache se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Dragostea obsesivă pentru o minoră l-a adus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani care a fost reţinut sâmbătă de către poliţiştii de investigaţii criminale din Târgu-Jiu pentru comiterea iniţial a unei infracţiunii de tâlhărie care s-a depistat pe parcurs în omor. Acesta este anchetat însă şi pentru conducere fără permis dar poliţiştii au luat în calcul, din prima, şi ipoteza crimei, acesta recunoscând că l-a înjunghiat pe un tânăr de 29 de ani, de două ori cu un cuţit. Motivul conflictului este gelozia, atât arestatul cât şi victima fiind îndrăgostiţi de o elevă de a clasa a XI-a, minoră.
Victima căutată
Tânărul în vârstă de 29 de ani, ce domicilia în satul Gornăcel, din comuna Schela, angajat al firmei Secol din Târgu-Jiu, a fost dat iniţial în urmărire generală. Asta, deoarece, de vineri seara despre Cîndea Vasile Lucian nu se mai ştie nimic, poliţiştii bănuind că acesta ar fi fost victima unei agresiuni şi chiar a unei crime, fapt ce s-a şi dovedit la jumătatea zilei de ieri. Tânărul era îndrăgostit de Alina T., în vârstă de 17 ani, care domiciliază şi ea tot în Gornăcel, fata fiind elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazu” de la Bumbeşti-Jiu.
Cercetări după depistarea maşinii
Sâmbătă dimineaţa la orele 08:00, poliţiştii din comuna Schela au fost însă sesizaţi de un localnic, cu privire la faptul că în faţa locuinţei sale se află un autoturism abandonat ce prezintă unele avarii. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din verificările efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul aparţine chiar lui Cîndea Vasile-Lucian. Autoturismul era avariat, iar în interior s-au depistat pete de sânge. Proprietarul autoturismului nu a fost găsit nici până în prezent de către poliţişti. S-a stabilit însă că vineri, în jurul orei 17:00 Lucian ar fi plecat de la domiciliu, cu autoturismul personal dar nu a mai revenit, fapt pentru care s-a dispus punerea în urmărire la nivel naţional.
A dat cu cuţitul
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în seara zilei de vineri, 29 ianuarie, proprietarul autoturismului s-a întâlnit cu Mihai Gabriel Agache, de 19 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Acesta din urmă a exercitat acte de violenţă asupra lui Cîndea Vasile-Lucian, după care i-a sustras două telefoane mobile şi autoturismul pe care îl conducea. Tânărul nu poseda carnet de conducere. În cele din urmă acesta a abandonat maşina dar şi pe Lucian pe care l-a lovit între timp cu un cuţit, în abdomen şi în zona umărului. Suspectul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, el fiind prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă. În timpul audierilor acesta a recunoscut că s-a întâlnit cu Lucian cu care a avut un conflict din cauza Alinei.
Minora Alina, martor la anchetă
Adolescenta în vârstă de 17 ani a fost şi ea anchetată în cazul dispariţiei lui Lician şi a arestării tânărului de 19 ani din Târgu-Jiu, în calitate de martor. Fata a recunoscut în faţa anchetatorilor că a fost prietenă atât, din toamna anului trecut, cu Lucian cât şi cu tânărul arestat. În ultima săptămână, fata a încercat să scape de actualul arestat, deoarece acesta încerca să facă presiuni asupra ei, săptămâna trecută la şcoală el tăindu-se cu un cuţit la mână pentrua o impresiona. Fata a făcut o plângere la poliţie pe numele lui Mihai Gabriel Agache. Adolescenta a plâns de nenumărate ori pe parcursul anchetei.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here