Dublarea alocațiilor copiilor, în linie dreaptă. „Nu este o povară”

957

Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care se amână cu şase luni intrarea în vigoare a legii care dublează alocaţiile pentru copii. Proiectul de lege va ajunge acum pe masa președintelui Iohannis, pentru promulgare.
„Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor legale trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic. (…) Dublarea alocațiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economic! Banii în plus vor fi cheltuiți pe bunuri și servicii necesare copiilor, vor determina, cu certitudine, creșterea consumului și, pe cale de consecință, a producției, și se vor reîntoarce la stat prin venituri mai consistente din taxe și impozite. Vor contribui astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL”, susține parlamentarul gorjean Florin Cârciumaru.
În luna decembrie 2019, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv, la 600 de lei pentru copiii cu handicap.
Dacă acest proiect va fi promulgat, peste 7 miliarde de lei de la bugetul de stat vor trebui alocate pentru plata alocațiilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here