DSP vrea anchetă la Spitalul Sadu pentru bătrâna aruncată în şanţ

245

Nu doar autorităţile oraşului Bumbeşti-Jiu au solicitat o anchetă în cazul bătrânei Ioana Boncea, ci şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Directorul executiv al DSP Gorj a cerut conducerii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu explicaţii cu privire la cele întâmplate.

La începutul acestei luni, în paginile cotidianului nostru s-a relatat povestea Ioanei Boncea, bătrâna paralizată, domiciliată în comuna Scoarţa, care a fost externată din Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi aruncată într-un şanţ din localitate, la cererea medicului Oprea. Autorităţile din Bumbeşti-Jiu, în frunte cu edilul Constantin Bobaru, au cerut explicaţii cu privire la cele întâmplate. Şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj a solicitat date vizavi de acest caz. „Noi am cerut să ni se comunice oficial ce s-a întâmplat, iar domnul Stolojanu, managerul Spitalului Sadu, mi-a trimis o hârtie scrisă de mână, din care reieşea că nu e vina lor, că era perfect legal din partea lor să procedeze astfel. Voi solicita din nou informaţii cu privire la acest caz, pentru că nu am clarificat situaţia, încă”, a menţionat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Bătrâna şi-a găsit liniştea
Pe data de 4 iulie, Ioana Boncea a fost internată la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. Înainte de a i se face externarea de la Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, septuagenara declara că se bucură că va ajunge la căminul de bătrâni, unde va fi îngrijită cum se cuvine, însă era şi tristă în acelaşi timp, crezând că acolo nu o va mai vizita nimeni.
Familia care a găzduit-o pe bătrână în ultimii ani, într-un sat din comuna Scoarţa, i-a fost alături şi de această dată, însoţind-o pe aceasta în timpul transferului de la spital la căminul de la Suseni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here