DSP verifică situația infecțiilor nosocomiale în spitale

393

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează verificări la toate unitățile sanitare cu paturi din județul nostru. Controalele vizează situația infecțiilor nosocomiale; datele vor fi centralizate în luna martie.

Spitalele gorjene sunt luate la puricat de către inspectorii DSP. În cadrul acestui control, specialiştii din cadrul DSP Gorj vor verifica dacă spitalele din judeţ respectă condiţiile de funcţionare conform Ordinului Ministerului Sănătăţii, dar şi măsurile care sunt luate pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale. Aceştia vor controla şi dacă spitalele respectă legislaţia în vigoare privind gestionarea deşeurilor, inclusiv a celor periculoase. “Colegii mei sunt în control la spitale. Prin martie se vor termina verificările și se vor centraliza chestionarele în baza cărora se strâng datele”, confirmă Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Inspectorii DSP verifică, în cadrul acestor controale, și respectarea normelor de curăţenie şi sterilizare conform prevederilor legale, dar şi conformitatea produselor biocide. “La noi au făcut deja controlul. Au venit cu niște formulare și au verificat tot, inclusiv procedurile de dezinfecție și dezinsecție”, a precizat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci. Controale de acest gen se derulează prin intermediul tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară, la toate unitățile sanitare cu paturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here