DSP nu a aplicat nicio sancţiune proprietarilor de ştranduri

319

Încă de la începutul verii, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au demarat verificările specifice la ştrandurile şi piscinele din judeţ. Potrivit Elenei Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP, până în prezent nu s-a aplicat nicio sancţiune, nefiind depistate nereguli.

Sezonul estival se apropie de final, dar temperaturile sunt încă destul de ridicate, astfel că tot mai multe persoane se orientează spre ştrandurile şi piscinele din judeţ pentru a se răcori. Prin Serviciul de supraveghere a stării de sănătate – birou igiena mediului şi Serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP Gorj se monitorizează, în sezonul estival, calitatea apei din bazinele de înot. Din fericire, până la această oră nu au fost depistate nereguli. „Nu am aplicat nicio amendă, în acest sezon şi nici anul trecut nu au fost depistate nereguli. Proprietarii acestor bazine de înot îşi iau măsuri de siguranţă, pentru că nimeni nu riscă să îmbolnăvească pe cineva sau să se aleagă cu o amendă”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Ştranduri funcţionale, în mai multe zone din judeţ
Din evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj rezultă că, la nivelul judeţului nostru, anul trecut, au fost autorizate din punct de vedere sanitar 18 ştranduri şi piscine de folosinţă publică. Ele funcţionau în localităţi precum: Târgu-Jiu (5), localizate în Parcul Central (2), strada Crângului, strada Dumbrava, Baza sportivă; Turcineşti (1); Drăguţeşti(1); Rovinari (1); Motru (1); Ţicleni(2); Arcani(1); Turceni –Murgeşti (1); Târgu Cărbuneşti (1); Bârseşti(1); Bumbeşti Jiu-Vişina (1); Săcelu-2 –bazine termale, piscină. Apa din bazinele de înot este monitorizată în permanenţă de specialiştii DSP Gorj.
Proprietarii acestor locaţii de agrement şi-au dat silinţa pentru a îmbunătăţi condiţiile, asigurându-se că ţin pasul şi cu noile cerinţe şi tendinţe în domeniu. Totodată, specialiştii în sănătate publică atrag atenţia cetăţenilor că trebuie să evite scăldatul în râuri şi lacuri unde calitatea apei nu este verificată.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. la Sacelu pleaca oamenii de la ,,bazinele termale,, cu tot felul de ciuperci pe picioare! Ce verificari a facut? Te bazezi doar pe noroc- scapa cine poate!
    Directoarea si apropiatii sai face baie pezte tot gratis! De asta nu s-au aplicat amenzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here