DSP intensifică acţiunile de control, înainte de Paşti

129

IMG_1734Înaintea sărbătorilor pascale, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj verifică unităţile care comercializează produse de sezon, dar şi cofetăriile, depozitele de alimente, patiseriile şi altele. Totodată, sunt verificate şi unităţile de cazare.

Ca în fiecare an, înaintea sărbătorilor se intensifică şi verificările efectuate de inspectorii DSP, astfel încât populaţia să fie ferită de riscul achiziţionării unor produse neconforme. Astfel, pe parcursul zilelor următoare, cei 14 inspectori de la Control în Sănătate Publică Gorj vor lucra neîncetat. „În următoarea perioadă, anterioara sărbătorilor, colegii de la Direcţia Control în Sănătate Publică, vor avea în atenţie unităţile care comercializează produse specifice acestor sărbători, depozite en-gross, unităţi de cofetărie, patiserie, alimentaţie publică, dar şi unităţi de cazare, având în vedere că se aşteaptă turişti în anumite locaţii din localităţi cum ar fi: Tismana, Polovragi, Lainici, dar şi în Târgu-Jiu”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Cât priveşte numărul controalelor ce vor fi efectuate în această perioadă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a precizat că „nu se ştie numărul, dar controalele se efectuează în toate unităţile din zonele unde ajung cei de la Control în Sănătate Publică”.

Permanenţă la DSP, de sărbători

De asemenea, trebuie menţionat că se asigură permanenţa pe toată perioada sărbătorilor pascale, la DSP găsindu-se un ofiţer de serviciu care va prelua toate sesizările venite din partea cetăţenilor. „La nivelul unităţii se asigură permanenţa, existând un ofiţer de serviciu care să ia măsuri în caz de probleme şi vor fi şi colegi care fac permanenţă la domiciliu”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Sancţiuni de 4.500 lei, în aprilie

Inspectorii Direcţiei de Control în Sănătate Publică Gorj au aplicat trei sancţiuni, de la începutul lunii aprilie şi până în prezent. Valoarea acestora se ridică la 4.500 lei. „De la începutul lunii au dat trei sancţiuni la unităţi de desfacere a produselor alimentare, în valoare de 4.500 lei, pentru lipsa cursurilor de noţiuni fundamentale de igienă, pentru comercializare de produse nerecomandate şcolarilor, conform listei stabilite de MS, la un chioşc din incinta unei şcoli din Târgu-Jiu”, explică purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here