DSP Gorj verifică stocurile de materiale anti-Covid din spitale

923

Ministerul Sănătăţii a cerut luni, 16 august, Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să verifice stocurile de materiale şi echipamente de protecţie necesare din spitale în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19.
În plus, Ministerul Sănătăţii le-a cerut direcţiilor de sănătate să colaboreze cu spitalele pentru a pregăti din timp documentaţia necesară aprobării unui număr mai mare de paturi pentru pacienţii confirmaţi sau suspecţi Covid-19.
De asemenea, direcţiile de sănătate judeţene sunt rugate să facă o centralizare a numărului de paturi ce ar putea fi alocate pacienţilor pediatrici, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionând că tulpina Delta afectează într-un număr mult mai mare copiii şi populaţia tânără.
Tot DSP-urile trebuie să se asigure că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen din spitale funcţionează în parametri optimi şi nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu oxigen. Totodată, spitalele vor transmite ministerului numărul de cadre medicale ce ar trebui detaşate în unităţile ATI în cazul în care acestea ar funcţiona la capacitate maximă.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 286 cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar cinci pacienți, infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Călărași, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Suceava, au murit. În prezent sunt șapte gorjeni internați cu Covid-19.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here