DSP Gorj şi Crucea Roşie au sărbătorit Ziua mondială de luptă împotriva diabetului

290

Vineri, 14 noiembrie, „Ziua mondială de luptă împotriva diabetului” a fost marcată şi la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj şi Crucea Roşie au instalat un cort în centrul oraşului, unde cetăţenii au avut posibilitatea de a-şi testa glicemia şi a-şi măsura tensiunea.

Specialiştii DSP Gorj şi cei ai filialei judeţene Crucea Roşie au fost luaţi cu asalt, vineri, de către gorjenii care doreau să îşi măsoare glicemia şi tensiunea arterială. Cordul instalat în centrul oraşului a devenit neîncăpător, în ciuda faptului că vremea de afară nu îndemna pe nimeni să iasă din casă.
Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în parteneriat cu Crucea Roşie Română – filiala Gorj, a derulat campania „Controlul diabetului stă pe masa ta”, evenimentul fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat.

Activităţile campaniei
Campania „Controlul diabetului stă pe masa ta”, derulată, la Gorj, de Direcţia de Sănătate Publică şi Crucea Roşie, a presupus, pe lângă acţiunea stradală desfăşurată vineri, tipărirea şi expunerea de postere: „Începe dimineaţa cu un mic dejun sănătos”, „Alimentaţia sănătoasă începe cu micul dejun!” şi „Poartă albastru la micul dejun!”, distribuirea de pliante şi broşuri educativ-sanitare: „Stilul de viaţă şi sănătatea!”, „Mănâncă sănătos şi creşti mare şi frumos!”, dar şi discuţii individuale şi de grup referitoare la importanţa alimentaţiei sănătoase în prevenirea şi controlul diabetului.
Scopul campaniei este de conştientizare a populaţiei cu privire la însuşirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia şi controlul diabetului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here