DSP Gorj face lumină: Sunt 53 de cazuri de varicelă în Târgu-Jiu şi Runcu!

856

După ce în mediul online au fost lansate zvonuri că există un număr foarte mare de cazuri de varicelă printre copiii care sunt înmatriculaţi la unităţile de învăţământ din judeţul Gorj, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis, ieri, o informare prin care aduce la cunoştinţa gorjenilor numărul real de îmbolnăviri cu această boală contagioasă.

53 de cazuri de varicelă la mai multe unităţi de învăţământ din Târgu-Jiu şi Runcu! Acesta este numărul real al îmbolnăvirilor, ce a fost raportat, ieri, de către conducerea DSP Gorj.
„În perioada ianuarie-februarie 2020, au fost înregistrate următoarele cazuri de varicelă: la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” Târgu-Jiu – 25 de cazuri, avem un focar deschis în data de 10 februarie a.c.; la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu-Jiu- un singur caz; la Grădiniţa cu Program Prelungit „Scufiţa Roşie” Târgu-Jiu – 4 cazuri; la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Târgu Jiu – 10 cazuri; la Creşa nr. 8 Târgu-Jiu – un caz; la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu – două cazuri. Totodată, precizăm că mai sunt înregistrate 10 cazuri de îmbolnăviri cu varicelă la Şcoala Generală Runcu. Totalul cazurilor înregistrate de la începutul anului şi până în prezent este de 53. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a luat măsurile necesare care se impun, monitorizând în permanenţă colectivităţile de copii şi ţine legătura permanentă cu unităţile de învăţământ, cu medicii şi asistenţii din cabinetele medicale şcolare”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Varicela este o boală infecţioasă care se transmite prin contactul cu un bolnav purtător al virusului. Forma cea mai comună de transmitere este calea aerului, şi, în unele cazuri, contactul cu obiecte care conţin secreţii ale bolnavului. Dacă nu aţi avut niciodată varicelă există riscul de a lua boala prin contactul cu o persoană care are virusul. Un bolnav de varicelă este contagios chiar şi înainte de apariţia simptomelor bolii, cu 1-2 zile înainte. Erupţia apare, de obicei, la două săptămâni după contactul cu bolnavul de varicelă. Un membru al familiei cu varicelă creşte riscul ca, odată cu el, şi ceilalţi membri care nu au avut varicelă să se îmbolnăvească.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here