DSP Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 191 de bebeluși

408

În această lună, numărul beneficiarilor de lapte praf a crescut, în ultima perioadă. Direcția de Sănătate Publică (DSP) distribuie lapte praf gratuit unui număr de 191 de copii din: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Târgu-Cărbunești și Turceni.

Conform legislației actuale, prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Peste 190 de beneficiari
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În luna ianuarie, în județul nostru sunt 191 de beneficiari. „Avem191 de beneficiari, din care 30 la Târgu-Jiu, 28 la Rovinari, 28 la Motru, 16 la Târgu-Cărbuneşti, 22 la Turceni”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente doze de lapte praf pentru a acoperi solicitările din județ.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here