DSP Gorj confirmă focarul din șantierul BRUA! Muncitori izolați în două hoteluri din municipiu

1936

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis suspendarea activității unui șantier, punct de lucru pe raza comunei Turcinești, începând cu data de 22 mai a.c., pe o perioadă de 14 zile, cu drept de prelungire în funcție de evoluția epidemiologică a focarului. Redeschiderea unității se va face numai cu acordul Direcției de Sănătate Publică Gorj, comunică reprezentanții instituției.

Cauzele care au dus la luarea acestei decizii sunt următoarele:
– Apariția a 14 cazuri confirmate cu COVID-19 , în rândul lucrătorilor. Dintre aceștia 4 sunt cetățeni străini, iar alți patru au domiciliu în alte județe;
– Instituirea măsurii de izolare preventivă pentru ceilalți angajați, în cadrul a două locații hoteliere de pe raza municipiului Târgu Jiu, unde aceștia erau cazați;
– Limitarea transmiterii infecției cu SARS CoV-2 în rândul angajaților, cât și a contacților acestora.

În momentul de față, persoanele confirmate cu COVID-19 se află internate în spital.

3 COMENTARII

  1. La dispozitia DSP s-au pus pentru perioada starii de urgenta si de alerta cadrele medicale din cabinetele scolare. Acestea fac anchete epidimeologice lucrand inlusiv sambata si duminica.In timo ce angajatii DSP au fost platiti pentru orele suplimentare, aceste medicii si asistentele din cabinetele scolare nu beneficiaza de aceleasi drepturi! Mai mult, incepand cu data de 23.05.2020, personalul DSP nu mai lucreaza suplimentar in zilele de sambata si duminica pt ca nu mai sunt platiti, insa obliga cadrele medicale din cabinetele scolare sa lee preia sarcinile fara plata sau libere incalcandu se grav legislatia. Destul! Vom sesiza organele abilitate ale statului cu privire la aceste abuzuri! Surprize, surprize…. avem dovezi … Si multe de spus in viitorul apropiat!

  2. Verificati cum si cat lucreaza cadrele medicale din cabinetele scolare aflate la dispozitia DSP-ului fara a fi platite pentr cca. 120 ore suplimentare prestate in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale! Urmeaza actiuni in instanta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here