DSP Gorj confirmă că spitalele sunt pregătite pentru perioada de iarnă

840

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au solicitat, din timp, unităţilor sanitare cu paturi să îşi ia toate măsurile necesare pentru a depăşi cu bine perioada de iarnă. Dat fiind faptul că sunt anunţate şi în următoarea perioadă condiţii meteorologice specifice unei ierni grele, DSP-ul s-a asigurat că nu vor fi probleme la spitalele din judeţul nostru.

În perioada sezonului rece, unităţile medicale trebuie să aibă stocuri de medicamente şi materiale sanitare, dar şi combustibil pentru generatoare şi centralele termice. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a transmis adrese spitalelor pentru a solicita luarea tuturor măsurilor necesare pentru perioada iernii. „La spitale s-a trecut, dinainte de începerea sezonului rece, la luarea măsurilor necesare pentru aprovizionarea cu combustibil lichid pentru a asigura funcţionarea grupurilor electrogene 24 din 24 de ore; asigurarea termoficării; aprovizionarea materialelor sanitare şi medicamente”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

„Nu sunt probleme la spitale!”
Reprezentanţii DSP spun că, deşi iarna şi-a intrat în drepturi şi a pus stăpânire pe întreg judeţul, bolnavii nu trebuie să-şi facă griji, toate spitalele având stocuri de medicamente şi combustibil pentru generatoare. „Noi am transmis adrese periodic şi pot să spun că nu sunt probleme, s-au luat măsurile necesare la toate spitalele din judeţ şi se va depăşi cu bine această perioadă, chiar dacă se anunţă în continuare ninsori şi temperaturi scăzute”, declară purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Managerii spitalelor din judeţul nostru şi-au făcut stocuri de medicamente şi materiale sanitare, dar şi de combustibil pentru generatoare şi pentru centralele termice, acolo unde este cazul. În toate unităţile sanitare gorjene sunt asigurate condiţii hoteliere bune, după cum susţin directorii acestora.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here