DSP Gorj centralizează posturile vacante din sistemul sanitar

345

Ministerul Sănătăţii a cerut, luni, direcţiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare. Acţiunea va fi realizată cu avizul sindicatului reprezentativ la nivel de sector de activitate din unitatea sanitară. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a demarat procesul de centralizare a acestor posturi.

Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj confirmă faptul că la nivelul judeţului nostru a fost demarată centralizarea posturilor vacante din sistemul sanitar. Potrivit acestuia, se ţine cont şi de părerea sindicatului majoritar. „Am început centralizarea posturilor vacante, centralizare avizată şi de sindicatul majoritar, dar şi de OAMMR”, confirmă Boeriu.
Reamintim faptul că oficialii Ministerului Sănătăţii au purtat, luni, 23 iunie 2014, noi discuţii cu reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANTAS, după ce săptămâna trecută au existat mai multe întâlniri cu privire la subiectele de interes şi solicitările personalului medical.  MS și reprezentanţii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea posturilor bugetate şi vacante din sistemul sanitar. În acest context, Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare. Acţiunea va fi realizată cu avizul sindicatului reprezentativ la nivel de sector de activitate din unitatea sanitară.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here