DSP Gorj are suficiente doze de vaccinuri pentru bebeluşi

242

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are pe stoc câteva mii de doze de vaccinuri pentru bebeluşi. În plus, chiar în această perioadă, stocul va fi suplimentat. Micuţii care rămăseseră neimunizaţi în perioada în care au lipsit anumite vaccinuri, vor fi recuperaţi.

Dacă la nivelul altor judeţe, bebeluşii nu pot beneficia de vaccinurile obligatorii, micuţii din judeţul nostru sunt vaccinaţi la timp. Acest lucru este confirmat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. „Noi avem vaccinuri suficiente pentru bebeluşi. Avem 4.300 doze de BCG, 389 doze de Euvax B pediatric care se foloseşte în maternităţi; 427 doze de Pentaxim, care se administrează la vârsta de 4 luni şi la 1 an, 2.814 doze de ROR, care se face la 1 an şi 1.900 doze de Hexamicină care se administrează bebeluşilor la 2 şi 6 luni”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Reamintim faptul că şi la nivelul judeţului nostru au fost probleme în privinţa vaccinurilor, unele dintre acestea lipsind din stocul DSP, însă problema s-a remediat. Bebeluşii care au rămas nevaccinaţi vor fi recuperaţi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here