DSP Gorj a primit banii pentru lapte praf

302

După cinci luni în care nu a avut lapte pentru bebeluşii din judeţ, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit 90.000 de lei pentru refacerea stocului. De luna viitoare se va intra în normal cu distribuirea. Până atunci se va face achiziţia şi se vor notifica primăriile. Suma primită va asigura necesarul de lapte praf pentru cel de-al doilea trimestru al anului.

Încă din toamna anului trecut, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au solicitat refacerea stocului de lapte praf, dar produsul s-a lăsat aşteptat. Din fericire, recent, DSP Gorj a primit 90.000 lei pentru achiziţionarea de lapte. „Noi am făcut solicitare încă de anul trecut, din luna septembrie pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, dar nu am primit nimic. Din luna aprilie reluăm distribuirea laptelui praf, întrucât recent am primit 90.000 lei; vom proceda la achiziţionarea laptelui, după care vom notifica primăriile, iar de luna viitoare intrăm în normal”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Criterii de acordare a laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here