DSP Gorj a primit 2.000 cutii cu lapte praf

127

În cursul zilei de ieri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit două mii de doze de lapte praf. Astfel, stocul DSP este asigurat acum pentru următoarele trei luni, după cum confirmă purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Laptele praf de care vor beneficia bebeluşii care se încadrează în criteriile prevăzute de lege a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică. Cele două mii de doze care au ajuns în judeţul nostru ieri completează stocul DSP şi vor ajunge pentru următoarele două-trei luni. „Am primit 2.000 de cutii a câte 400 de grame fiecare, deci în total am primit 800 kilograme. Cu ce mai avem deja pe stoc suntem asiguraţi în următoarele trei luni de zile”, explică Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
Lunar, la nivelul judeţului nostru beneficiază de lapte praf gratuit peste o sută de bebeluşi. Fiecare primeşte câte opt cutii. Distribuirea laptelui praf se face de către Direcţia de Sănătate Publică prin intermediul primăriilor, care primesc listele cu beneficiari de la medicii de familie din fiecare localitate. În luna iulie, la nivelul judeţului nostru, 131 de copii beneficiază de lapte praf gratuit. „Avem 131 de beneficiari în această lună. Până acum am reuşit să distribuim cutiile în următoarele localităţi: Câlnic, Godineşti, Motru, Scoarţa şi Târgu-Jiu. Aşteptăm să se prezinte la noi şi să-şi ridice cutiile şi restul primăriilor care au solicitat lapte praf”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Criterii de acordare a laptelui praf
Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here