DSP Gorj a monitorizat 18 cazuri de scarlatină, șase de rujeolă și 382 cazuri de varicelă

299

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a monitorizat mai multe cazuri de îmbolnăvire, între care 18 cazuri de scarlatină, șase de rujeolă și 382 cazuri de varicelă. Potrivit reprezentanților DSP, au fost luate măsuri de supraveghere a focarelor și de monitorizare ulterioară a colectivităților, fiind efectuate dezinfecții și triaje epidemiologice zilnice în unitățile de învățământ.

În perioada rece, DSP Gorj a luat legătura cu unitățile sanitare cu paturi, medicii de framilie, Centrele de Permanență, în vederea asigurării asistenței medicale populației din județ, asigurării stocurilor de medicamente necesare. S-a luat legătura cu primăriile din județ, în vederea monitorizării persoanelor fără adăpost, a persoanelor singure și bolnave, de mare ajutor fiind în acest scop și asistenții comunitari și mediatorii sanitari. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a monitorizat mai multe cazuri de îmbolnăvire, între care 18 cazuri de scarlatină, șase de rujeolă și 382 cazuri de varicelă. „Au fost înregistrate: două focare de varicelă (un focar în Târgu-Cărbunești cu 81 cazuri și 1 focar în Târgu-Jiu cu 60 cazuri), două focare de scarlatină (un focar la Școala Generală “Constantin Săvoiu” și un focar la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”). Am avut 19 cazuri de rujeolă, din care cinci cazuri în decembrie 2016 și 14 cazuri în ianuarie”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Potrivit aceleiași surse, au fost luate măsuri de supraveghere a focarelor și de monitorizare ulterioară a colectivităților, fiind efectuate dezinfecții și triaje epidemiologice zilnice în unitățile de învățământ.

Campanie de imunizare împotriva rujeolei
Pentru campania de vaccinare împotriva rujeolei, pentru copiii în vârstă de 9 luni – 1 an și 1-4 ani, la nivelul județului au fost catagrafiați 530 copii cu vârsta cuprinsă între 9-11 luni și 1075 de copii cu vârsta între 1- 4 ani care nu au primit nici o doză de vaccin.
S-au desfășurat campanii de informare a populației, prin apariții în mass media locală și centrală, în unitățile de învățământ și prin cabinetele medicilor de familie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here