DSP Gorj a început distribuirea laptelui praf

125

lapte prafPentru luna mai 2012, la nivelul judeţului nostru, 140 de copii beneficiază de lapte praf gratuit. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a început distribuirea dozelor către primării, Motru şi Târgu-Cărbuneşti ridicându-şi cantitatea necesară acoperirii solicitărilor din această lună.

Nu mai puţin de 1.120 de doze de lapte praf distribuie Direcţia de Sănătate Publică Gorj în această lună. „Avem 140 de beneficiari, cei mai mulţi fiind din Târgu-Cărbuneşti – 57 de bebeluşi, urmat de Motru cu 22, Rovinari cu 11 şi Godineşti cu 9. În celelalte localităţi sunt mai puţini. În total, în această lună distribuim 1.120 de cutii de lapte praf”, precizează Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. La ora actuală, în stocul DSP Gorj sunt 3.400 de cutii de lapte praf. Distribuirea laptelui praf este în plină desfăşurare. „Până în prezent şi-au ridicat dozele de lapte autorităţile din Motru şi Târgu-Cărbuneşti. Aşteptăm să vină şi celelalte primării. Avem suficient lapte praf pe stoc, astfel că vor fi acoperite toate solicitările”, confirmă Elena Piţian. Chiar şi după distribuirea dozelor solicitate pentru luna mai, vor mai rămâne pe stoc suficient de multe doze astfel încât să fie acoperite şi cererile din următoarea perioadă.

Criterii de acordare a laptelui praf

Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here