DSP Gorj a achiziţionat 5.455 de cutii cu lapte praf

119

bebelusDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit 69.000 lei pentru achiziţionarea de lapte praf. Stocul DSP a fost refăcut prin cumpărarea a 5.455 de cutii cu lapte praf. Beneficiarii din luna martie îşi vor primi dozele la timp.

La mijlocul lunii martie, Direcţia de Sănătate Publică Gorj va începe distribuirea laptelui praf gratuit către beneficiarii acestei luni. Acest lucru este posibil datorită refacerii stocului DSP. „Am achiziţionat 5.455 de cutii de lapte praf, care vor fi distribuite din 15 martie către primării, după ce vom primi solicitările de la medicii de familie, cu bebeluşii care se încadrează în normele Ministerului Sănătăţii”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. În luna februarie 2012, la nivelul judeţului nostru au beneficiat de lapte praf gratuit 112 bebeluşi, fiindu-le distribuite 896 de cutii. În urma repartizării dozelor solicitate, stocul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost epuizat. Din fericire au venit banii necesari achiziţionării unor noi doze de lapte praf, cumpărându-se 5.455 de doze, în valoare de 69.000 lei.

Criterii de acordare a laptelui praf

Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here