DSP face anchete epidemiologice în patru şcoli, după TBC-ul depistat la un profesor

273

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează anchete epidemiologice în trei şcoli generale şi un liceu. Acest lucru se impune după ce un cadru didactic care predă la unităţile de învăţământ în cauză a fost depistat cu tuberculoză. Profesorul este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” în comuna Runcu.

Picture 048Sute de elevi gorjeni au fost testaţi gratuit în vederea depistării unor potenţiale noi cazuri de TBC, după ce un cadru didactic a fost internat pentru tratarea tuberculozei. Profesorul respectiv predă la trei şcoli generale din Petrila, Curtişoara şi Bumbeşti Jiu, dar şi la liceul din Bumbeşti-Jiu. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a efectuat dezinfecţia în unităţile de învăţământ menţionate, iar în această perioadă se desfăşoară anchete epidemiologice. “Este în derulare ancheta epidemiologică, iar dezinfecţia am făcut-o de joi. Tuberculoza se ia foarte uşor, prin aer, de aceea era necesar să facem testele fiecărui elev. Deşi unii părinţi s-au supărat pentru că le-au fost supuşi copiii la teste, trebuie să precizăm că testarea este deosebit de importantă şi s-a efectuat în mod gratuit. La 60% dintre teste au venit deja rezultatele şi sunt negative. Profesorul este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie şi este izolat, administrându-i-se tratament de specialitate”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Starea profesorului este favorabilă
Cadrul didactic care s-a internat la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu urmează tratament de specialitate şi se pare că evoluţia sa este favorabilă. “Pe data de 30 decembrie s-a internat la noi profesorul în vârstă de 46 de ani. Evoluţia sa este favorabilă, urmând tratament specific în continuare”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Reamintim faptul că şi anul trecut au fost depistate cazuri de TBC la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu şi la şcoala generală din localitate, dar şi la şcoala din Curtişioara, cazurile confirmate atunci fiind în rândul elevilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here