DSP a cerut spitalelor gorjene să ia măsuri anti-caniculă

299

Pe perioada zilelor caniculare, spitalele din judeţul nostru au fost nevoite să-şi ia o serie de măsuri. Direcţia de Sănătate Publică a transmis tuturor unităţilor sanitare cu paturi adrese prin care se solicita numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice acestei perioade.

Odată cu creşterea temperaturilor, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în perioada cu temperaturi extreme şi fluctuante. La nivelul judeţului Gorj, Direcţia de Sănătate Publică a transmis adrese spitalelor pentru a-şi lua măsurile necesare. „Colegii mei au transmis adrese spitalelor  pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice acestei perioade”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Populaţiei i se recomandă să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here