Drumuri județene reabilitate prin Programul „Anghel Saligny”

782

Mai multe tronsoane de pe cinci drumuri județene, însumând o lungime totală de 53,097 km, vor fi reabilitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Valoarea estimată a proiectului este de 207 milioane de lei, contractul de finanțare fiind semnat în luna februarie de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
„Angajamentul nostru față de modernizarea infrastructurii rutiere din județul Gorj este mai ferm ca niciodată. Acest proiect ambițios nu doar că va îmbunătăți siguranța și confortul utilizatorilor drumurilor județene, dar va stimula și dezvoltarea economică și socială a regiunii”, a precizat șeful Consiliului Județean Gorj.
Până la finalul lunii martie 2024 va fi demarată procedura de achiziție publică privind întocmirea proiectului tehnic, asistenței tehnice din partea proiectantului și execuției lucrărilor pentru noua investiție în infrastructura rutieră de interes județean, fiind deja finalizată documentația tehnică premergătoare scoaterii la licitație a noului obiectiv de investiție.
Astfel, se vor efectua intervenții și lucrări de reabilitare pe tronsoane ce aparțin: DJ 663 cu originea în DN 66 (E79), ce traversează localitățile Dâmbova – Cârbeşti – Tâlveşti – Urecheşti; DJ 672C cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Tălpăşeşti – Stroieşti – Răchiţi – Runcu până în DN 67D; DJ 672B ce traversează localitățile Ursați-Frătești-Suseni; DJ 665A cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Bălăneşti – Voiteştii din Vale – Grui, până în DJ 665 și DJ 664A cu originea în DJ 664, ce traversează localitățile Turcineşti – Rugi – Curpen – Stăneşti – Ursaţi, până în DJ 672B.
Principalele lucrări vizează: reabilitarea structurii rutiere: amenajarea de rigole şi şanţuri de colectare şi dirijare a apelor pluviale; amenajarea acostamentelor, podeţelor și a drumurilor laterale; reabilitarea podurilor și construirea unui pod nou; semnalizarea rutieră; piste de bicicliști; trotuare; stații de transport în comun.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here