Drumul Regelui s-a închis

729

Transalpina este blocată la kilometrul 34+800, lângă Vârful Păpuşa, dar şi la Obârşia Lotrului. Au fost montate dale de beton şi semne de circulaţie care le indică participanţilor la trafic restricţia. Acestea vor fi îndepărtate vara viitoare.

Pentru că are regim de drum în lucru, Transalpina este, oficial, închisă circulaţiei publice. Cu toate acestea oamenii îşi asumă toate riscurile şi o tranzitează pe tot parcursul sezonului cald, până târziu în toamnă. Cu toate acestea, pentru a evita producerea evenimentelor neplăcute, drumarii au decis ca de la 1 noiembrie să se interzică accesul pe Drumul Regelui de la kilometrul 34+800, punct situat în nordul staţiunii Rânca, în apropierea Vârfului Păpuşa.

Cea mai înaltă şi cea mai frumoasă şosea din ţară
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud. Drumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică, şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca “Drumul Regelui”.

S-a închis şi Transfăgărăşanul
Începând cu data de 1 noiembrie 2014 s-a interzis accesul autovehiculelor pe drumul naţional DN 7C – Transfăgărăşan se închide începând de mâine pe segmentul cuprins între Piscu Negru (kilometrul 104) şi Cabana Bâlea Cascadă (kilometrul 130 + 800).
Decizia a fost luată în conformitate cu regulamentul de funcţionare nr. 524/1995 al drumului naţional DN 7C – Transfăgărăşan şi este determinată de condiţiile meteorologice nefavorabile – zăpadă şi gheaţă. Şoseaua se va redeschide în jurul datei de 30 iunie 2015.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here