Drumul Regelui, „magnet” pentru turişti

685

Mii de turişti din ţară şi din străinătate au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână pe Transalpina. Cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, această şosea nu doar că este cea mai înaltă din România, dar este considerată ca fiind şi cea mai frumoasă.

Drumul Regelui atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Iniţial şoseaua a fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, dar a fost foarte puţin folosită. În Perioada Interbelică a fost reconstruită şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată chiar de regele Carol al II-lea, de aici şi denumirea de “Drumul Regelui”. După cel de-al Doilea Război Mondial, când a mai fost folosit şi reabilitat de germani, acest drum nu s-a mai modernizat sub nicio formă până în anul 2009, când a fost demarat proiectul de reabilitare, la ora actuală circulându-se în condiţii de siguranţă pe DN 67 C – Transalpina.
În staţiunea Rânca numărul turiştilor a crescut în ultimele zile. Cei tineri s-au bucurat de mişcare în aer liber de scurte drumeţii şi, bineînţeles, de spectacolele organizate la intrarea în Rânca. Comercianţii de suveniruri şi produse bio s-au pregătit corespunzător, fiind prezenţi într-un număr mai mare şi diversificându-şi oferta.
Proprietarii de spaţii de cazare din Rânca speră să aibă parte de mulţi turişti şi în următoarea perioadă, cu atât mai mult cu cât se anunţă condiţii meteorologice perfecte pentru petrecerea timpului liber la munte.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here