Drumul finanţat cu sprijinul deputatului Weber intră în modernizare

342

Deputatul PSD Mihai Weber s-a zbătut să obţină finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea DN 67 B, Scoarţa  – Târgu Cărbuneşti – Drăgăşani – Piteşti. Proiectul este finanţat în totalitate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, graţie implicării deputatului Weber. Potrivit acestuia, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, acestea demarând în perioada imediat următoare.

La începutul acestui an, Mihai Weber a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Ioan Rus, privind demararea lucrărilor de reabilitare a DN 67 B, Scoarţa – Drăgăşani – Piteşti. Acest drum face de altfel legătura între judeţul Gorj şi judeţul Argeş, desprinzându-se din DN 67 în localitatea Scoarţa (judeţul Gorj), având continuitate prin Târgu Cărbuneşti – Hurezani – Grădiştea – Drăgăşani – Piteşti. “Acest tronson este unul de mare importanţă atât pentru economia din această zonă, cât şi pentru locuitori. În urma inundaţiilor din această vară, anumite porţiuni ale drumului au fost distruse, situaţie care a dus la anumite restricţii. Potrivit CNADNR, în zona Poiana Lacului, circulaţia se desfăşoară pe un pod provizoriu (km 175+822) cu circulaţie alternantă pe lăţimea de 5m pentru vehiculele cu masă totală autorizată mai mică de 30 tone. Fluxul important al autovehiculelor de mare tonaj e deviat cu zeci de km, riscul de accidente fiind foarte mare”, comunica Weber în cuprinsul documentului în care solicită urgentarea acestor lucrări.

DN 67B intră în şantier
Lucrările pe tronsonul Scoarţa – Târgu Cărbuneşti vor începe în scurt timp, după ce, potrivit deputatului Partidului Social Democrat, Mihai Weber, a fost primit ordinul de începere a lucrărilor. “Referitor la tronsonul de drum de la Scoarţa – Târgu-Cărbuneşti – Drăgăşani, până la Piteşti vreau să spun că este dat ordinul de începere a lucrărilor şi este bugetat. Acum se aşteaptă ca persoanele care au câştigat licitaţia să preia lucrarea şi să se apuce de treabă”, precizează Weber. Importanţa acestui drum este incontestabilă, după cum confirmă şi reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj. “Este o arteră foarte circulată, care trece prin patru judeţe. Drumul necesită evident o reabilitare; va fi mult de lucru, dar va fi o realizare foarte mare”, a menţionat Ion Tudor, şeful SDN Gorj. Reamintim faptul că, parlamentarul de Gorj Mihai Weber s-a mai implicat, la sfârşitul anului trecut, şi în alte proiecte care au adus fonduri importante pentru Colegiul 2.
Minodora Sucea      

2 COMENTARII

  1. Domnule deputat cum ramane cu Sacelu de 8 ani nu s-a asfaltat un metru de drum comunal,in campanie s-a facut multe promisiuni se aproipie din nou campania mai aveti curaj sa veniti prin localitate? Sacelu a ramas cea mai amarata comuna din Gorj.

  2. Unde este domnul deputat sa ii multumim ptr cat de mult s-a zbatut sa se reabiliteze acest drum. Ne vand numai gogosi. Drumul arata deplorabil si chiar si dupa 2 ani (suntem in 2017 acum) inca la Poiana Lacului se circula pe un pod provizoriu cu o singura banda de circulatie cu semne de circulatie fara logica si mai ai putin si esti luat la bataie ca nu il lasi pe celalat sa treaca primul. Deci unde sunteti d-le deputat PSD, ca acum sunteti la putere, faceti ceva util cu ea…..rupea ti-ai si tu masina pe drumurile patriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here