Drumul din Poienița s-a crăpat ca după cutremur! OLAREMUS SRL, firma fiului patronului de la Gidazi, a încasat peste 115.000 de euro pe investiție

2342

Drumul din satul Poienița, cătunul Țoțoi, din comună Bustuchin, s-a crăpat pe o distanță de peste o sută de metri, falia fiind extrem de adâncă, fapt care face aproape impracticabil drumul comunal în cauză. Interesant este că pentru consolidarea acestuia, s-au făcut lucrări în ultimele maxim trei luni, autoritatea locală investind în această arteră peste o sută de mii de euro. Practic, lucrările au fost obținute prin încredințare directă de firma fiului patronului de la Gidazi, din Dolj, firmă abonată la contractele cu statul în județul nostru și, mai ales, în Bustuchin. OLAREMUS a obținut astfel, o data, 90.250 de euro în luna iulie, și încă 25.649 de euro, chiar luna trecută, pe 25 noiembrie. Artera rutieră arată însă că după cutremur, asta și pentru că lucrările s-au realizat fără simț de răspundere și cu muncitori necalificați, luați cu ziua, direct din comună.

Cătunul din Poienița, Bustuchin, este locuit de peste 50 de familii. Acest drum comunal duce spre acest cătun și se întrerupe acolo.
Dacă falia din artera rutieră continuă, familiile din Țoțoi pot rămâne izolate, în zonă nefiind altă cale de acces, aceasta fiind unicul drum spre aceste locuințe.
Șocant este autoritatea locală a investit masiv în artera rutieră, fără licitație, ci prin încredințare directă, preferând o firma de casă care a făcut lucrarea ca în pozele de mai sus.
Localnicii care cunosc situația susțin că firma fiului lui Gigi Zimța, patronul de la Gidazi, ar fi încercat să repare drumul după ce angajații de la Bustedil Bustuchin au distrus structura arterei.
Asta, în primăvara lui 2020. Drumul din zonă a fost asfaltat cu două luni de zile în urmă, spun localnicii, șocați de starea arterei rutiere.
Nu se cunoaște dacă firma fiului lui Zimța, pe ultimul contract semnat, va repara sau nu acest drum rupt în ultimul hal.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here