Drumul de la rădăcini la aripi se construieşte în şcoală

551

Pentru ca tranziţia copilului de la grădiniţă la şcoală să fie mai uşoară, este nevoie ca părinţii să-şi înlăture propriile îndoieli, să gândească  pozitiv, să se informeze.

De aceea, conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Motru, împreună cu cadrele didactice au organizat sâmbătă 23 februarie 2014 ,,Ziua Porţilor Deschise’’, eveniment la care au participat peste o sută de părinţi însoţiţi de viitorii şcolari.
2Activitatea a început la ora 10 cu un program artistic deosebit realizat de elevii clasei a IV-a E împreună cu trupa de dans condusă de doamna profesoară Melania Pop.
Micuţii au aflat că  şcoala este o cetate, în care urcă fiecare cât poate.
4Urcuşul începe  într-o zi de toamnă cu frunze ruginii, când o mulţime de copii la porţile cetăţii se adună şi o aşteaptă pe Zâna cea Bună. Şi-au avut ocazia să cunoască Zânele în cadrul atelierelor de creaţie. Au comunicat, au realizat măşti şi tablouri, au ascultat muzică, au dansat, au spus poveşti şi s-au simţit minunat.
Emoţia se citea pe chipul copiilor dar şi al părinţilor care au urcat în trenul veseliei şi au vizitat spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare, însoţiţi fiind chiar de Zâne şi de domnii directori. Au legat prietenii şi-au constatat că le place la şcoală. Doreau să afle când vor învăţa despre dinozauri şi unde sunt ascunse comorile piraţilor.
5Părinţii au înţeles că suntem o şcoală gimnazială performantă; suntem un colectiv a cărui principală calitate este dorinţa de foarte bine, materializată prin muncă, printr-o muncă asiduă dăruită idealurilor de performanţă; suntem elevii care ştiu ce vor de la viitor şi se pregătesc pentru acest scop; suntem simbolul corectitudinii şi dăruirii profesionale; suntem noi, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru.
Vom fi viitorul aşa cum îl visăm, vom fi cei ce vom semăna  în continuare educaţia bunului simţ şi al dorinţei de foartebine. Suntem conştienţi că ne aflăm pe un drum ascendent spre perfecţionarea procesului de învăţământ, ca rezultat al acţiunilor convergente ce vor avea la îndemână trei elemente esenţiale: elevii, părinţii şi calitatea a tot ceea ce întreprindem, ca o garanţie a durabilităţii realizării scopului propus.
Elvis Codiţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here