Drumul ce traversează Apa Neagră-Padeș intră în reabilitare

412

Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, în cadrul şedinţei ordinare, două proiecte de hotărâri care vizează reabilitarea a două drumuri judeţene aflate în stare de degradare, valoarea investiţiilor fiind de peste 80 de milioane de lei. Unul traversează comuna Padeș, celălalt comunele Bălești, Arcani și Runcu.

Primul proiect vizează reabilitarea Drumului Judeţean (DJ) 671, ce traversează localităţile Apa Neagră-Padeş-Călugăreni-Cloşani-Valea Marea, valoarea totală a obiectivului de investiţii fiind de peste 44 de milioane de lei, cu o durată de execuţie a investiţiei de 24 de luni.
DJ 671 străbate teritoriul administrativ ale comunei Padeş şi este amplasat în partea de nord-vest a judeţului Gorj, având o lungime de aproximativ 18 kilometri. În profil transversal, drumul judeţean are partea carosabilă de 6 metri şi platforma minimă de 8 m, partea carosabilă prezentând degradări precum faianţări, exfolieri ale asfaltului, tasări, văluriri, burduşiri.
Cel de-al doilea proiect presupune reabilitarea DJ 672E, ce traversează localităţile: Corneşti, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănăteşti şi Runcu, valoarea totală a obiectivului de investiţii fiind de peste 36 de milioane de lei, cu o durată de execuţie a investiţiei de 24 de luni. De altfel, DJ 672E străbate teritoriile administrative ale comunelor Băleşti, Arcani şi Runcu şi este amplasat în partea de nord-vest a judeţului Gorj, având o lungime de aproximativ 16 kilometri. Partea carosabilă prezintă degradări precum faianţări, cuiburi, exfolieri ale asfaltului, tasări, văluriri, gropi şi burduşiri.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here