Drumarii gorjeni, la muncă pe Godeanu

242

Zi grea ieri pentru angajații Secției Drumurilor Naționale Gorj, după ninsorile din timpul nopții precedent ei trebuind să intervină pentru a debloca traficul rutier pe DN 67 D, care face legătura între Baia de Aramă și Băile Herculane. Șeful Secției, Ion Tudor, a mers pe munte încă din zorii zilei, mai ales că știa că nu există suficiente utilaje pentru a interveni prompt, așa cum își dorea, contractul cu firma Succes a fost reziliat la sfârșitul lui noiembrie, iar de atunci și până acum nu a mai fost timp pentru o nouă licitație. Drumarii din Mehedinți au venit în sprijinul colegilor lor de la Gorj, trei utilaje fiind deplasate în zona localității Godeanu pentru a se debloca traficul.
De asemenea, mai mulți pădurari au intervenit cu drujbele după ce pe carosabil au picat zeci de arbori, sub greutatea nămeților. Zăpada măsura în unele locuri și o jumătate de metru, iar în prima parte a zilei a nins abundent, ceea ce a făcut și mai grea intervenția drumarilor. Șoseaua care traversează Godeanul, slab circulată oricum în această perioadă, a fost închisă traficului rutier, neexistând localități sau persoane izolate din această cauză. La fața locului s-au deplasat și reprezentați ai Poliției Rutiere Mehedinți, care au menționat că le vor aplica însă drumarilor gorjeni o amendă de cel puțin 4000 de lei pe motiv că nu ar fi intervenit la timp, adică în timpul nopții.
Directorul Ion Tudor a menționat însă că nu se putea interveni noaptea, pe un drum fără circulație, atâta timp cât arborii picau unul după altul și exista oricând riscul accidentării subordonaților săi. Drumarii au muncit în prima parte a zilei și au reușit să redeschidă circulația în jurul orei 14.30, prin zonă necirculând însă decât mașini ale localnicilor, drumul fiind ocolit și vara de majoritatea șoferilor întrucât este plin de gropi. Porțiunea care ține de drumarii de la Gorj a fost modernizată în urmă cu câțiva ani, dar de la granița cu județul Caraș Severin și până la Băile Herculane șoseaua fiind plină de gropi, ceea ce, evident, alungă potențialii turiști.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here