Drumarii au pregătit parcări pentru Transalpina Fest

228

La sfârșitul acestei săptămâni, în stațiunea montană Rânca are loc cel mai important eveniment din zonă: Transalpina Fest. Pentru că se așteaptă ca numărul turiștilor să fie foarte mare, au fost pregătite peste două mii de locuri de parcare. Programul festivalului cuprinde diverse manifestări, preconizându-se că la acestea vor participa peste 10.000 de persoane.

Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu a pregătit peste 2.000 de locuri de parcare pentru Transalpina Fest, eveniment ce se va desfășura la Rânca, în perioada 19-21 august. Drumarii au amenajat de-a lungul DN 67C mai multe zone unde turiștii își vor putea parca autoturismele. Mai mult decât atât, în apropierea locului de desfăşurare a evenimentului vor fi stabilite zone unde organizatorii să poată să parcheze autovehiculele necesare pentru transportul echipamentelor. Accesul în zona Muzeului civilizaţiei montane, unde va fi şi scena pentru spectacolele de muzică uşoară şi populară, se va face pe jos. Organizatorii mizează pe participarea a peste 10.000 de persoane în cele trei zile ale Transalpina Fest, iar sâmbătă seară, la concertul în aer liber susţinut de formaţiile Cargo şi Trooper, se estimează prezenţa a peste 5.000 de spectatori.

Trei zile de distracție la Rânca
Autorităţile locale şi judeţene sunt deja mobilizate la Rânca pentru a asigura nu numai existenţa locurilor de parcare, dar și pentru a amenaja puncte de colectare a gunoiului, a stabili zonele unde vor fi amplasate toalete ecologice etc. În cadrul Transalpina Fest va avea loc o competiţie de ciclism, un târg al meşterilor şi produselor tradiţionale, spectacole oferite de naistul Nicolae Voiculeţ, Ansamblul „Maria Lătăreţu“ al Şcolii Populare de Artă, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. De asemenea, va avea loc un concurs de tir cu arcul, airsoft, degustări de vinuri româneşti, o paradă a motocicliştilor, autocross – buggy, un concert Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş, precum şi concertul rock susţinut de Trooper şi Cargo şi prezentat de Cristian Hrubaru. În fiecare seară, după ora 23.00, un DJ va întreţine atmosfera pentru tinerii care vor să se distreze în aer liber.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here