Drum asfaltat scump, dar special pentru Bicentenarul Tudor Vladimirescu de la Vladimir

3986

Autoritățile locale din Vladimir s-au pregătit o lună pentru manifestările de ieri, de la Casa Memorială ,,Tudor Vladimirescu” din Vladimir. Pentru asta s-a umplut comuna de steaguri tricolore, școala din Andreești și-a schimbat numele în ,,Tudor Vladimirescu”, iar drumul spre casa memorială s-a asfaltat și marcat proaspăt.
Localnicii au apreciat și nu prea efortul primăriei, asta deoarece pentru 600 de metri de drum asfaltat s-au achitat șase miliarde de lei vechi, artera spre casa memorială fiind foarte strâmtă, pe asfaltul nou abia putând să intre două mașini.
Dacă mai punem la socoteală că tot drumul spre muzeu este cârpit, înțelegem și nemulțumirea cetățenilor, că investiția putea fi mult mai extinsă, fie cu 600 de metri înainte de muzeu, fie după.
De altfel, la manifestări, primarul Ion Ianași, gazdă a evenimentului dedicat lui Tudor Vladimirescu, s-a declarat mulțumit de lucrare, refuzând să spună cât a costat. A menționat doar că investiția a fost finalizată la timp pentru evenimentul în curs și că proiectul a prevăzut artera îngustată.
În ce privește evenimentul, acesta s-a bucurat de un public numeros, de prezența parlamentarilor Mihai Weber, Cristi Rujan, Dan Vâlceanu și Gigi Pecingină.
Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și o parte dintre consilierii județeni au răspuns prezent la manifestare, ca și cei doi subprefecți, cadre militare, actori, reprezentanți ai unor ONG-uri cultural-istorice.
S-au depus coroane de flori la monumentul din curtea Casei Memoriale, a fost oficiat un Te deum și s-au rostit discursuri de către o parte a celor prezenți.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here