Dreptate, nici după cinci ani pentru un miner de la Cariera Roșiuța! Dosar penal pentru doi primari și două comisii locale de fond funciar

1450

Gheorghe Chițoran, din localitatea Însurăței, aparținând municipiului Motru, încearcă de cinci ani de zile să obțină titlu de proprietate și să intre în posesia a două suprafețe de teren situate pe raza comunelor Mătăsari și Slivilești. Deși deține hotărâți judecătorești definitive și chiar a executat silit cele două UAT-uri, pentru daunele morale obținute și pentru cheltuielile de judecată, omul nu a reușit să obțină nici terenurile, nici titlurile. A făcut însă iar plângere penală pentru cei doi primari și pentru membrii Comisiilor Locale de Fond Funciar, iar IPJ Gorj-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice anunță petiționarul că plângerea sa pentru abuz în serviciu, fals intelectual și nerespectare a hotărârilor judecătorești va fi înaintată unității de parchet competente, dosarul fiind în lucru. În 2019, împotriva acelorași persoane începuse urmărirea penală pentru aceleași fapte, dar dosarul a fost clasat.

Motreanul Chițoran a moștenit 60 de ari de teren În Mătăsari, sat Croici, și încă 27 de ari pe zona satului Știucani, aparținând de comuna Slivilești.
În 2017, omul începe lupta pentru obținerea titlurilor de proprietate și pentru terenurile ocupate de minerit în instanță.
Procesul începe la Judecătoria Motru unde câștigă fondul, hotărârea devenind definitivă prin neapelare.
În ciuda faptului că a câștigat mai multe procese cu autoritățile locale din cele două localități, iar terenurile sale sunt ocupate de CE Oltenia, nici în prezent minerul de la Roșiuța nu a putut să intre în posesia proprietăților sale ori să obțină despăgubiri de la companie pentru acestea.
,,Am făcut iar plângere penală împotriva celor vinovați, am transmis nemulțumirile mele până la Președinție, am făcut sesizări peste sesizări, dar, din păcate, nu primesc decât răspunsuri pozitive, însă eu tot fără acte și tot fără terenuri sunt.
Am cheltuit până în prezent peste 30.000 de lei, să nu mai pun la socoteală drumurile și timpul pierdut pe la instanțele de judecată, ca după cinci ani să mă aflu în același loc, tot fără nimic. Mai am și probleme la serviciu, pe motiv că nu cedez și nu renunț la dreptul meu de proprietate. Însă nu mă dau bătut.
Cer organelor statului să își facă datoria, iar celor două primării să îmi elibereze titlurile cerute”, a declarat Chițoran N. Gheorghe.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here