Dreapta a votat strâmb rectificarea în Consiliul Judeţean

108

CJRepartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sume şi cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, respectiv proiectele de infrastructură care necesită cofinanţare locală a născut discuţii în cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Asta deoarece liberalii, conştienţi că banii nu se vor împărţi aşa cum au dorit ei, pe la toate primăriile PNL, au fost primii care au ripostat chiar înainte de şedinţă. Liberalii au făcut nazuri şi la şedinţele pe comisii, care au avut loc marţi dimineaţă. Cu toate acestea proiectul de hotărâre privind ultima rectificare bugetară pe anul în curs a fost aprobată.

Repartizarea sumelor de la Guvern pe primăriile din Gorj nu i-a mulţumit pe primarii din judeţ, dar nici pe consilierii judeţeni. Oricum porţia de bani pentru Gorj, care reprezenta aproape două milioane şi jumătate de lei, a fost mult diminuată, guvernanţii ştiind că la Gorj conducerea judeţului nu este “portocalie”. În concluzie, marţi, şedinţa prin care se aproba împărţirea cotei de 20% din sume şi cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat a creat nemulţumiri politice. Asta şi pentru că cei mai mulţi bani s-au oprit la Târgu-Jiu şi la Motru, municipii cu conducere pesedistă.

Liberalii şi pedeliştii au spus “nu”

Liberalul Gheorghe Orzan a susţinut primul că repartizarea banilor a fost incorectă. “Vroiam să se facă unele redistribuiri spre două primării care nu primiseră nici un ban şi doream să primească şi ei. Precizez că aceşti bani nu afectau bugetul altor primării de la celelalte partide, era mai mult vorba despre o redistribuire în cadrul primarilor PNL. Nu s-a acceptat în Comisia de Buget-Finanţe, care avizează aceste modificări, deoarece cei de la PSD care sunt majoritari, s-au opus. Au fost “pentru” consilierii noştri şi cei ai PD-L-ului”, a declarat Orzan. “Ca urmare a acestui vot, în plen nu avem cum să votăm această rectificare a bugetului, pentru că nu s-a respectat doleanţa noastră, de a ne împărţi, în concordanţă cu primarii, sumele care ne-au fost alocate”, a completat Orzan.

CJ2Şi Valerică Barbulea, consilierul judeţean al PNL Gorj a spus un lucru similar. ,,Am respectat interesul general şi al partidului. În comisie s-a votat doi pentru cererea noastră şi cinci împotrivă. Sunt cinci pesedişti, eu şi reprezentantul PD-L am votat invers. Vrem însă să rezolvăm interesele partidului”, a declarat Barbulea, membru în Comisia de Buget-Finanţe.

Gheorghe Milosteanu, consilier judeţean PSD, susţine că şedinţa pe comisii de marţi dimineaţa s-a desfăşurat în condiţii normale. “Consilierii liberali au cerut să se modifice nişte sume alocate pe primăriile liberale într-o altă formă decât în proiectul de hotărâre din Consiliul Judeţean”, a declarat şi Gheorghe Milosteanu, şi el membru în această comisie.

S-a dus şi ultima rectificarea de buget pe 2010

La nivelul judeţului Gorj, conform proiectului de hotărâre, există patru proiecte cu finanţare externă nerambursabilă, şase proiecte cu finanţare prin programe guvernamentale şi mai multe proiecte de investiţii finanţate din bugetul propriu al unităţilor administrativ-teritoriale. Aceste obiective de investiţii sunt în infrastructură de drumuri şi străzi, reabilitări construcţii, reparaţii şcoli, alimentare gaze naturale, extindere reţea apă şi iluminat public.

Acesta a fost a doua rectificare de buget pe anul acesta, şi ultima.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here