Drd. arhitect Maria Tîlvescu, despre reuşita la Concursul internaţional de arhitectură Kaira Looro

1651

Doi arhitecţi gorjeni au bifat recent o reuşită la nivel internaţional prin obţinerea premiului al II-lea la Concursul de arhitectură Kaira Looro, din Senegal, organizat şi patronat de Kengo Kuma. Este vorba despre echipa compusă din Maria Tîlvescu şi Hadrian Stoian. Gorjeanca este doctorandă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, fiind team leaderul proiectului premiat în Senegal.

Echipa „Scuriana”, compusă din arhitecţii gorjeni Maria Tîlvescu şi Hadrian Stoian, au reuşit să impresioneze juriul competiţiei internaţionale cu proiectul „Sacred Space in Senegal”. Câştigătorii au fost desemnaţi pe 14 mai, cei doi arhitecţi gorjeni reuşind să ocupe poziţia a doua. Drd. arhitect Maria Tîlvescu a fost team leaderul proiectului şi realizatoarea conceptului arhitectural propus. „Ocupanţii locului I vor avea ocazia să execute un internship în cadrul atelierului Kengo Kuma. Proiectul nostru va fi promovat într-adevăr la nivel internaţional în reviste şi site-uri de profil, având ocazia să participăm la numeroase conferinţe internaţionale”, a declarat gorjeanca.
Maria Tîlvescu s-a născut la Târgu-Jiu, a urmat studiile liceale la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, profilul mate-info intensiv. În perioada liceului, a fost o prezenţă constantă la numeroase concursuri, reprezentând judeţul Gorj la fazele naţionale ale olimpiadelor de limba şi literatura română. Ulterior, a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. În prezent, Maria Tîlvescu este doctorandă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, sub îndrumarea domnului profesor doctor arhitect Augustin Ioan. De asemenea, este asistent universitar în cadrul Universităţii de Arhitectură şi urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, la catedra de proiectare a anului 1. Lucrarea de doctorat a gorjencei are ca temă arhitectura memoriei, arhitectură care îşi asumă rolul terapeutic de vindecare a rănilor existente în memoria colectivă. În acest domeniu, a realizat în perioada 2016-2017 un memorial al victimelor regimului comunist, fiind autoarea conceptului arhitectural, dar şi a coordonării execuţiei Memorialului Rezistenţă şi Represiune în Bihor, inaugurat în Cetatea Oradea, în data de 13 aprilie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.