Drăguțești: Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

1015

Un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar va fi amenajat în comuna Drăguțești. Proiectul este pe fonduri europene, având o valoare de circa un milion de euro.
„Drăguțești se pregătește să devină prima localitate din Gorj dotată cu un centru de colectare prin aport voluntar, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, cu o valoare totală de 4,4 milioane de lei. În etapa imediat următoare, proiectul va fi urcat în SICAP pentru a fi contractat și executat”, a anunțat subprefectul Anca Bordușanu.
Pe o platformă extinsă de 2.600 de metri pătrați, înconjurată de un gard înalt și o perdea de copaci, vor fi instalate 14 containere destinate colectării unei game variate de deșeuri. Acestea includ deșeuri periculoase, cauciuc, PET-uri, sticlă, electrice și electrocasnice mici, hârtie/carton, textile, lemn/mobilier, obiecte de uz casnic mari, anvelope, metal, deșeuri de grădină, deșeuri de construcții, moloz și chiar un container frigorific pentru cadavrele animalelor de mici dimensiuni.
Locuitorii din Drăguțești vor avea posibilitatea să depoziteze toate aceste categorii de deșeuri în containerele special destinate, contribuind astfel la o gestionare mai eficientă a deșeurilor, reducând impactul asupra poluării localității, susține Bordușanu.
Primăriile din Peștișani, Crasna și Lelești au scos la licitație lucrările pentru înființarea unor asemenea centre, investițiile având o valoare de peste 2 milioane de lei fiecare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here