Drăguşin nu mai vrea şefia Direcţiei Agricole, Popescu iar la concurs

346

DRAGUSINConcursul pentru şefia Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Capitală, s-a terminat fără ca vreunul dintre candidaţii înscrişi în competiţie să obţină cele 70 de puncte necesare pentru a fi declaraţi admişi la examen.

Virgil Drăguşin a obţinut astfel 67,6 puncte, fiind la un pas de a deveni director al instituţiei, chiar dacă nu avea sprijinul politic necesar, iar Ion Popescu a obţinut 42 de puncte dar chiar dacă a fost sprijinit politic de PD-L, a avut o prestaţie scrisă slabă la examen. În ciuda scandalului în care a fost implicat, până la organizarea unui nou concurs însă, adică până luna viitoare, Aurel Domescu, numit cu delegaţie pe funcţie, rămâne astfel directorul executiv al DADR Gorj.

Concursul de la Bucureşti pentru şefia DADR Gorj nu s-a finalizat pozitiv pentru cei doi candidaţi înscrişi la examen. La proba scrisă, liberalul Virgil Drăguşin a obţinut aproape 70 de puncte necesare pentru promovarea examenului, dar cu siguranţă punctele puţine care i-au lipsit s-au datorat culorii sale politice. Drăguşin este membru PNL şi nu avea sprijinul politic necesar pentru a participa la concurs. Acesta nu a făcut contestaţie după examen deşi avea de recuperat mai puţin de trei puncte. ,,Nu voi face contestaţie şi nici nu mă voi prezenta din nou la concurs luna viitoare”, a declarat Drăguşin care a refuzat să spună motivele care l-au determinat să nu mai concureze pe post.

Ion Popescu, azi la concurs

ion popescuPopescu, chiar dacă a luat mai puţine puncte, nu a renunţat la competiţie. Mai mult chiar astăzi este iar în Bucureşti şi concurează pentru un nou post de conducere în instituţie. Acesta îşi doreşte funcţia de şef Serviciu în cadrul DADR Gorj, el având însă şi un contracandidat. Popescu va trebui astfel să îl învingă pe post pe Valentin Priporeanu, unul dintre foştii salariaţi ai instituţiei, care a fost însă disponibilizat.

Tomescu ar putea fi destituit

În ce îl priveşte pe Aurel Tomescu acesta ar putea rămâne în funcţie pentru 45 de zile chiar dacă mandatul său s-a finalizat. Mai există însă o altă posibilitate legală prin care Tomescu să fie detronat din funcţie. Potrivit subprefectului de Gorj, Marcel Romanescu, prin ordin de ministru, Tomescu poate fi înlocuit din funcţie iar în locul său, până la organizarea concursului, poate fi pusă o altă persoană. Această măsură este însă mai greu de pus în practică şi asta deoarece sunt sărbătorile de iarnă. Tomescu a refuzat însă să ofere un punct de vedere pe acest subiect motivând, ursuz, că este duminică şi că a fost sunat pentru declaraţii pe telefonul său personal.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here