Desenele în creion ale lui Dragoș Constantin Bogdan, elevul talentat de 7 ani din Târgu-Jiu, care va trece abia în toamnă în clasa I, au fost expuse, joi, pentru prima dată la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Meritul îi aparține artistului fotograf Doru Dădălău care a văzut talenul de geniu al micuțului Dragoș și i-a organizat astfel expoziția la instituția din Târgu-Jiu. De altfel, despre lucrările artistului în tehnica creionului au vorbit, în termeni laudabili, Ion Cepoi, directorul instituției, pictorul Florin Hutium și Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
În prezența părinților, a învățătoarei sale, a oamenilor de cultură din Gorj și a reprezentanților CJCPCT și ai autorităților municipale, ieri la orele amiezii, a avut loc vernisajul expoziției lui Dragoș Constantin Bogdan, micul geniu de 7 ani care a uimit lumea artistică a județului prin talentul său nativ. Asta deoarece Dragoș nu a urmat nicio școală de specialitate ori cursuri pregătitoare în domeniul desenului. Cu toate acestea, lucrările lui în creion sunt deosebite, fiind lăudate de Ion Cepoi, care i-a urat acestuia să facă din desen o profesie, asta în timp ce Florin Hutium l-a numit “Maestre” și i-a spus că depășește chiar talentul unor artiști, membri în UAP Gorj.
Vorbele frumoase la adresa lui Dragoș au continuat, discursul viceprimarului Adrian Tudor fiind cald și încurajator pentru micul artist care va fi implicat în proiectele culturale viitoare ale Primăriei Târgu-Jiu.
Diplomă de artist
Doru Dădălău i-a oferit apoi lui Dragoș Constantin o diplomă din partea GorjFest, spunând că micuțul geniu este o speranță a artei, dar și instrumente de desen, asta după ce învățătoarea tânărului artist a povestit ce progrese incredibile a făcut acesta în primul an din clasa zero, creionând părți ale feței apoi portrete în întregime.
Părinții micuțului au fost, de asemenea, felicitați pentru educația dată lui Dragoș, tatăl băiatului fiind un cunoscut profesor de informatică și, totodată, directorul școlii din Stănești.
În fața celor prezenți, Dragoș a explicat cu emoții că nu este ușor să deseneze, deoarece pentru a realiza o lucrare de care să fie mulțumit exersează mult bucăți din fața celui care va fi desenat în final. Totul s-a terminat în aplauze pentru micul desenator, care pare că va avea un drum interesant și de succes, dacă va urma calea artei.