Dragnea: Ponta s-a autoexclus din PSD

323

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că fostul premier Victor Ponta nu a fost exclus din partid, ci s-a autoexclus, menţionând că în interior sunt câţiva “care au frământări” şi îşi exprimă nemulţumiri, dar “marea masă a partidului nu este afectată”.
„Victor Ponta nu a fost exclus din partid. S-a autoexclus. A fost o decizie a CExN ca orice membru care susţine un guvern care nu e susţinut de partid se autoexclude. Nu s-a ajuns aici pentru că partidul l-a împins acolo, şi-a făcut-o singur”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3, întrebat în legătură cu excluderea din PSD a doi foşti prim-miniştri.
El a subliniat faptul că la această situaţie nu s-a ajuns brusc.
„Nu putem să zicem că nu s-a întâmplat nimic şi brusc s-a ajuns în situaţia asta. A fost o supărare când şi-a dat demisia pe Facebook. Eu m-am supărat foarte tare. Era duminică, trebuia să ne întâlnim. M-a sunat cineva şi mi-a spus. Asta a durut. Nu-l acuz pentru plecarea din funcţia de prim-ministru. Mi-a părut rău că nu s-a discutat în partid. El era în centrul unei presiuni uriaşe. 99% din această presiune era contrafăcută, să-l determine să-şi dea demisia. Pe urmă au fost atitudini incorecte în timpul alegerilor locale”, a explicat Dragnea, adăugând că în campania electorală poza acestuia era pe afişele PRU, iar după alegeri, au continuat aceste atacuri.

Fără trădători în PSD
Dragnea a afirmat, însă, că nu a folosit niciodată cuvântul trădare în politică.
„Cred că nu am folosit niciodată cuvântul trădare în politică. Să trădezi ce? Sunt foşti colegi de partid care, în momente importante ale ultimului an şi jumătate, nu au fost simţiţi că trag la acelaşi front. Nu pot să spun că sunt trădători. Sunt oameni care, în anumite momente, vor să folosească situaţiile respective pe persoană fizică în avantaj propriu, oameni care au alte proiecte politice neafirmate. PSD e un partid mare, de asta şi deranjează. Fiind mare, e partidul care ţine ţara stabilă. Niciun alt partid nu putea să treacă prin asemenea frământări şi să rămână stabil”, a subliniat Dragnea.
El a susţinut că este vorba despre câţiva nemulţumiţi în PSD, iar partidul nu are o problemă.
„Sunt câţiva care au frământări, unii care voiau să ajungă prim-miniştri, alţii care voiau să intre în guvern îşi exprimă nemulţumirile la tv. Dar marea masă a partidului nu este afectată. Partidul nu are o problemă acum”, a mai spus Dragnea.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here