Dragnea l-a încurajat pe Ponta să candideze iar la parlamentare

270

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Piatra Neamţ, că Victor Ponta trebuie să rămână în continuare în politică şi să candideze la alegerile parlamentare. Declaraţia liderului PSD vine în contextul anunţului făcut de Ponta la Târgu-Jiu că va candida pentru un mandat de parlamentar de Gorj. Dragnea a subliniat, de asemenea, că susține fundația lui Ponta.

“Este un anunţ firesc, am avut discuţia asta cu el, a spus că vrea să candideze şi noi vrem să candideze. Eu discut foarte des cu Victor, n-am avut ieşiri publice împreună, vom avea şi ieşiri publice împreună. Este firesc să candideze la Gorj. Victor Ponta nu trebuie să iasă din politică. Chiar dacă are o perioadă acum când e mai puţin prezent în politică, trebuie să rămână în politică. Este un om politic valoros şi de viitor. Repet, îl încurajez să meargă mai departe cu acea fundaţie şi abia aştept să fiu invitat la lansare când devine oficial, când ies actele de la instanţă”, a afirmat Dragnea.
Cu o zi în urmă Dragnea a menționat și că susţine iniţiativa lui Victor Ponta de a-şi crea o fundaţie şi a precizat că nu s-a pus niciodată problema ca acest lucru să fie discutat în forurile de conducere ale partidului. “M-am uitat cu atenţie în toată această săptămână şi am comunicat foarte mult, aproape în fiecare zi, în această săptămână, cu Victor Ponta. Nu putem spune că ne-am amuzat, pentru că nu e în regulă. S-a plecat de la o ştire falsă, neasumată, pentru că nu avem nici un fel de problemă cu fundaţia pentru care şi-o înfiinţează şi sper să fie aprobată de instanţă. Eu l-am încurajat şi îl încurajez să meargă mai departe cu această fundaţie. Nu poate face ceva rău, ci ceva bine pentru că are foarte multă experienţă acumulată şi multe cunoştinţe în ţările din jurul României”, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a adăugat că nu a primit invitaţia de a se înscrie în fundaţie, dar a arătat că a glumit cu Victor Ponta pe această temă şi i-a spus că vine dacă există o funcţie de preşedinte executiv. “Am avut şi am în continuare relaţii de prietenie cu Victor ca înainte. Am discutat dacă poate veni la Comitetul Executiv de sâmbătă, de la Piatra Neamţ, dar a spus că nu poate veni. Ne vom vedea săptămâna viitoare şi ne vom întâlni din ce în ce mai mult acum, după sărbători. Nu există la nivelul conducerii partidului şi cu atât mai puţin în ceea ce mă priveşte personal o reacţie negativă pentru această fundaţie. Îl încurajez să meargă cu ea mai departe. Sunt social-democraţi care s-au înscris în această fundaţie. Este un lucru bun pe care îl face Victor şi este foarte bine că îşi foloseşte experienţa. Am glumit cu el, dacă ar avea o funcţie de preşedinte executiv m-aş duce. Nu am primit nicio invitaţie, dar voi fi prezent la lansare, dacă voi fi invitat, după ce instanţa va aproba înfiinţarea ei”, a mai spus Liviu Dragnea.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here