Drăghici a rămas cu cinci ani de puşcărie

190

mana-cu-catuseFostul angajat al Consiliului Judeţean Gorj implicat în toamna anului trecut într-un scandal de corupţie a fost condamnat acum definitiv la cinci ani de închisoare, cu executare.

Alexandru Drăghici este deja în spatele gratiilor de la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, când a fost prins în flagrant luând bani de la denunţătorul său, Florin Munteanu, un gorjean care a dat aproape o jumătate de miliard de lei vechi în schimbul promisiunilor că el va fi angajat la SRI Gorj, iar soţia sa la Consiliul Judeţean. Drăghici promitea că face şi drege, că are pile de la mai marii judeţului până la ministrul de interne, şi timp de mai bine de un an a primit lunar bani de la cel care spera la două locuri de muncă bugetare.

Banii au fost tocaţi pe fostul funcţionar al Direcţiei Tehnice pe cheltuieli de zi cu zi, el fiind acum obligat să restituie suma luată de la denunţător. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Drăghici apelul, rămânând astfel în picioare sentinţa de la Tribunalul Gorj, pe care şi Curtea de Apel Craiova a validat-o. Sentinţa prevede cinci ani de închisoare, în condiţiile în care inculpatul are deja vârsta de 60 de ani.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here