Dr.Stanciu: ,,Ședința cu directorul interimar al SJU Târgu-Jiu, o mascaradă”!

6151

În jur de 22 de medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, toți șefi de secții în unitatea medicală, au participat, în această dimineață, la o ședință cu directorul interimar al SJU, Ioan Ovidiu Gheorghe. Ședința nu a avut finalitate, deoarece medicii prezenți au refuzat să ofere nume pentru cei care ar trebui să fie nominalizați pentru funcția de director medical, post important de conducere a spitalului. Dr. Gheorghe Stanciu a considerat chiar întâlnirea drept ,,o mascaradă”, considerând că șeful spitalului ar fi încercat să scoată cartoful fierbinte cu mâna șefilor de secții, oferind ei un nume, sau mai multe, care urma să fie trimis spre Ministerul Sănătății.

Stanciu consideră că spitalul trebuia să vină cu propunerile respective, șefii de secții să le cunoască și apoi să le transmită doctorilor din secțiile lor, să se ajungă astfel la un consens și să se voteze, la o nouă întâlnire cei astfel nominalizați. În niciun caz procedura la care, parcă din disperare, s-a apelat astăzi.

,,A fost o mascaradă, ce să vă spun. Nu aveam cum să stabilim noi un director. Dacă mai pun la socoteală ca atunci când directorul medical Coleașa și-a dat demisia, data trecută, am propus-o pe Letiția Barbu, și nu s-a făcut nimic. Numele Letiției Barbu, singura care atunci a vrut postul, s-a transmis la minister dar degeaba… Coleasa a revenit asupra demisiei iar nominalizarea nu și-a avut rostul. Acum ar fi vrut tot noi să găsim soluții. Eu am spus, acolo în ședință: <<Dacă dvs. credeți că medicii sunt proști, vă înșelați>>. Trebuia spitalul să facă nominalizări, să ne fie comunicate iar noi, în acord cu medicii de pe secții, să votăm. Nu așa, o mascaradă”, a spus dr. Stanciu.

Postul de director medical al SJU Târgu-Jiu este vacant, chiar dacă e ocupat în preaviz de dr.Simona Coleașa, care a demisionar ieri la ora 15.00 din funcție. O partea din actuala conducere a spitalului are mandat scurt, până la revenirea pe funcții a șefilor care au fost afectați de COVID 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here